Regissören om svenska skådespelaren: ”Det här är katastrof”

Nya pjäsen marknadsförs till skolungdomar – produktionen skakad: ”Vi får tänka om”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Den svenska skådespelaren som misstänks för sex med minderårig i USA har en föreställning för skolungdomar och uppåt planerad till nästa år.

Sexanklagelserna kom som en chock för pjäsens regissör i dag på förmiddagen.

– Det här är katastrof, säger han.

Den svenska skådespelaren som misstänks för sex med en minderårig amerikansk flicka i Florida har spelat i tv-produktioner och vid flera svenska stora scener.

– Jag vet ingenting om det här och jag vill inte uttala mig. Vi uttalar oss inte i personliga ärenden. Handlar det om personen du refererar till så har han ju varit på många teatrar. Men jag kommenterar som inget i personliga ärenden, säger presschefen vid en av teatrarna där han medverkat.

Måste ”tänka om”

I början av nästa år har skådespelaren, som är i 40-årsåldern, en planerad föreställning vid en annan teater, en föreställning som i marknadsföringen riktas mot skolungdomar och uppåt.

När Nöjesbladet når regissören för föreställningen är han ovetandes om händelserna på andra sidan Atlanten.

– Oj, okej. Det hade jag ingen aning om. Jag läste det precis just nu, och så sa jag till min fru: ”Undra vem det här är?” Det här är katastrof.

Han bekräftar att produktionen nu måste ”tänka om”.

– Han har helt klart en bärande roll. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag kan inte se mer än att det här måste ju vi...

1 av 3 | Foto: Polisen

”Skiter i vår produktion”

– Alltså, jag menar så är är det ju, jag vet ju ingenting om vad som hänt. Absolut ingenting eftersom jag får veta det här nu. Men i sammanhanget så känner jag att jag skiter i vår produktion. Sånt får man bara lösa helt enkelt. Det man tänker på är ju vad det är som har hänt och hur mår den här flickan? Så går mina tankar just nu.

Flickan säger i förhör med amerikansk polis att hon genomförde samlag med skådespelaren frivilligt och utan betalning. Hon ska vara mellan 12 och 16 år.

Regissören för den svenska föreställningen förnekar att föreställningen skulle vara specifikt utformad till ungdomar.

– Nej, det är det inte. Det är ingen föreställning som är riktad mot ungdomar. Det är om ungdomar ska se den så är det från den åldern och uppåt. Vi anger en ålder på hur unga människor vi tänker oss ska kunna se den.

”Åh, herregud”

Repetitionerna har ännu inte påbörjats. Han vet ännu inte hur teatern fortsätter arbetet med föreställningen.

– En teaterföreställning är en teaterföreställning. Det är världsliga saker. Det som har hänt, som sagt jag vet ju inte nånting om det som inträffat, men det är betydligt större problem än att en teaterföreställning... att vi får tänka om... Åh, herregud. Om det här stämmer, att det är som det står i tidningen så är han inte i balans. Helt klart. Ja, det är något som inte står helt rätt till.

På frågan vad som nu händer svarar chefen för den aktuella teatern i ett sms till Nöjesbladet:

”Vad som sker med det projektet nu kan vi inte uttala oss om i dag men det här är allvarliga anklagelser. Det viktigaste i detta läge är inte heller den kommande föreställningen utan den juridiska processen och de människor den berör.”

Skådespelaren har i förhör medgett att han haft sex med flickan, att han visste om att det är olagligt men att han var förälskad och genomförde handlingarna ändå.

Publicerad:

LÄS VIDARE