Så hyllas Marie Fredriksson runt om i världen

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsberömda Marie Fredriksson är död, 61 år gammal. Nu hyllas hon världen över.

”Tack för låtarna, minnena, konserterna”, skriver fanklubben The Daily Roxette.

Marie Fredriksson och Per Gessle blev mot alla odds världsberömda genom Roxette. Medier över hela världen har nu plockat upp nyheten om Marie Fredrikssons död.

Den internationella fanklubben The Daily Roxette, som följt bandet sedan början, hyllar sångerskan på Facebook.

”Vila i frid, Marie Fredriksson. Du kommer för alltid att vara saknad”, skriver de.

1 av 8 | Foto: Skärmdump
Amerikanska BBC.

”Hon var jordnära”

”Roxette-Marie är död” lyder rubriken i norska tidningen VG. Där berättar den tidigare kollegan Elisabeth ”Bettan” Andreassen om sorgen. De spelade tillsammans på 80-talet.

– Hon var en jordnära flicka från Halmstad och var vän med alla. Jag minns henne som en naturlig och fin dam, säger hon till tidningen.

En världsnyhet

Australien, Tyskland, USA och Mexiko rapporterar om världsartistens bortgång. I brittiska Daily Mail minns man Marie Fredriksson som ”It must have been love”-sångerskan. Det tyska magasinet Bunte sänder ”styrka till hennes familj”. Och spanska upplagan av Esquire rapporterar att sångerskan i popduon Roxette har dött efter en lång kamp med cancer.

BBC skriver att ”den svenska stjärnan nådde global framgång på 90-talet med hits som The Look, Joyride, och It Must Have Been Love”.

Även brasilianska tidningen G1 rapporterar om den tragiska nyheten. Roxette var enormt stora i Sydamerika. Under Joyride-turnén 1992 kom omkring 350 000 personer på deras 13 konserter i Mexiko, Uruguay, Paraguay, Chile, Argentina och Brasilien.

Brittiska The Guardian skriver att ”rösten bakom It Must Have Been Love” har dött.

Publicerad:

LÄS VIDARE