Nikki Aminis kritik mot TV4: ”Tappat bollen”

Sågar kanalens coronahantering i ”Idol”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Nikki Amini sågar TV4:s coronahantering efter att flera deltagare smittas.

I ”NRJ morgon” kritiserar hon tv-kanalen.

– Jag tycker att det här är klantigt, deltagarna borde ha satts i karantän och de borde ha isolerats, säger hon i radioshowen.

Jurymedlemmen Nikki Amini, 35, kritiserar TV4 efter att flera av deltagarna har smittas av corona, något som Aftonbladet var först med att avslöja på fredagsmorgonen. I tisdags meddelade kanalen att Caspar Camitz, 25, insjuknat och det får Amini att gå i taket när hon på fredagsmorgonen gästade ”NRJ morgon”.

– Det är någon som har tabbat sig. Jag tycker att det här är klantigt, deltagarna borde ha satts i karantän och de borde ha isolerats, säger hon i programmet.

– Allt det jobb som produktionen och vi har gjort under våren för att skapa det här programmet hänger ju på att vi har deltagare under hösten så jag är förvånad över att TV4 har tappat den här bollen.

Nikki Amini.
Foto: Stina Stjernkvist / TT NYHETSBYRÅN
Nikki Amini.

”Behövts hanteras på ett annat sätt”

Att Caspar Camitz var den första som testade positivt för corona innebär inte att han är den som smittat sina ”Idol”-kollegor. Men han var den som först uppvisade symtom och först efter det att han testade sig fick även övriga deltagare testas för smittan. När ”NRJ morgon” sändes på fredagsmorgonen hade Aftonbladet ännu inte kommit med avslöjandet om att flera deltagare drabbats av corona, så Nikki Amini berörde bara den deltagare som först testade positivt.

– Det hade behövts hanteras på ett annat sätt. Det är trist för Caspar, han har gjort jättebra ifrån sig och blivit lite av en favorit. Han missar kvällens final och så får vi se vad som händer framöver, säger Nikki Amini i ”NRJ morgon”.

TV4 har ännu inte bekräftat Aftonbladets uppgifter om att fler deltagare smittas av corona och att kvällens sändning av ”Idol” kommer att göras om så att deltagarna förinspelar sina framträdanden i sina hotellrum.

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Idolerna som gått vidare till fredagsfinal i TV4:s Idol. Övre raden från vänster: Alf ”Affe” Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. (Frånvarande Caspar Camitz)
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN