Tittarnas dom efter ”Så ska det låta”-premiären: ”Brukar inte gnälla på SVT, men...”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Så ska det låta”-premiären bjöd på flera nyheter: Ny programledare, ombyggd studio, ny kapellmästare och nya tävlingsmoment.

Men tittarna är ändå kluvna.

Sarah Dawn Finer hyllas – samtidigt som många kräver Kalle Moraeus tillbaka.

1 av 3 | Foto: SVT
Tittarna är splittrade efter säsongspremiären av ”Så ska det låta”. Vissa tycker Sarah Dawn Finer var bra...

Sarah Dawn Finer gjorde en strålande programledardebut enligt många tittare. Hennes insats hyllades på sociala medier.

”Men... Jaaaaa! Så mycket mer underhållande! Sarah Dawn Finer är både rolig och bra. Orkestern fantastisk med Robin Svensson i spetsen! Heja!”, skriver en på Facebook.

”Sarah är toppen”, menar en annan.

”Nu blev ’Så ska det låta’ ’Så mycket bättre’”, summerar en musikupplevelsen på Facebook.

Tittare: ”Be Kalle komma tillbaka!”

Men samtidigt var det många som krävde Kalle Moraeus, som ledde programmet mellan 2013 och 2017, tillbaka.

”Nej tack. Inte utan Kalle”, säger en på Facebook.

”Hade inte Bruno Mitsogiannis varit gäst ikväll hade jag nog skippat det, i avsaknad av Kalle, men kvällens program får väl en chans då...”, skriver en på Twitter.

”Tråkigt att de petat bästa Kalle Moraeus. Sara är bättre som sångerska än som programledare”, kommenterar en annan på Facebook.

”Tror inte jag kommer att titta fler avsnitt. Inte som tidigare. Saknar den förra programledaren”

”Snälla be Kalle komma tillbaka!”

Kalle Moraeus: ”Sarah är i absolut världsklass”

Kalle Moraeus känner sig smickrad av att tittare saknar honom.

”Oj. Jag känner mig jättehedrad av det. Tusen tack till min publik. Finns ju kvar här ute. Håll ögonen öppna, vi ses snart igen”, hälsar Kalle Moraeus i ett sms till Nöjesbladet.

Samtidigt hyllar han Sarah Dawn Finer och tycker inte att SVT kunde ha valt en bättre programledare för ”Så ska det låta”.

”Sarah är en kvinna i absolut världsklass. Bästa valet. En kollega som jag ser väldigt mycket upp till och hyser djupaste respekt för. Jag önskar verkligen Sarah lycka till”, skriver han.

SVT svarar:

”Det är förståeligt att våra trogna tittare kan sakna Kalle. Han är väldigt folkkär och gjorde ett fantastiskt bra jobb under sina år i ’Så ska det låta’. Men nu har stafettpinnen gått vidare till Sarah Dawn Finer, som vi är otroligt stolta och glada över att ha ombord. Hon är fenomenal som programledare och har redan nu fått väldigt fin respons av tittarna”, skriver Ebba Adielsson, projektledare, i ett sms.

Kritiserar artistuppställningen

Men tittare hade mer att tycka till om än programledarrollen. Missnöje riktades även mot årets artistuppställning.

”Jag brukar inte gnälla på SVT men nu är det dax. Samma jävla artister år in och år ut. Blir jävligt tjatigt. Dax att satsa på de som aldrig varit med i programmet. Har man sett en omgång har man sett alla”, skriver en på Facebook.

”Håller med att det är samma artister”, kommenterar en annan.

”Jag har bara missat 5 avsnitt sedan starten. Men programledare och samma artister år ut och år in gör att jag för första gången frivilligt väljer att inte titta”, skriver en tredje.

Men SVT intygar att flertalet av årets artister är helt nya i sammanhanget.

”I årets säsong har vi en ordentlig mix av både välkända veteraner och rena debutanter. Vi kommer bland annat att få se och höra Sabina Ddumba, Nassim al Fakir, Dolly Style, Janice Kavander, Love Antell och Marit Bergman, varav ingen tidigare medverkat i programmet. Men också etablerade favoriter som Tommy Körberg, Charlotte Perrelli, Ann-Louise Hansson och Lill-Babs, som vi såg i premiären idag. Det blir en härlig blandning!”, skriver Ebba Adielsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE