Podden "Svenska mordhistorier" raderar 129 avsnitt

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Plagiatskandalen runt "Svenska mordhistorier" växer.
Foto: Jessica Gow/ Scanpix/ TT
Plagiatskandalen runt "Svenska mordhistorier" växer.

I slutet av september avslöjades att podden "Svenska mordhistorier" plagierat bland annat Aftonbladet, TT, Expressen och flera bloggar.

Nu har 129 avsnitt raderats från poddens plattform, vilket är podcastens hela utgivning under åren 2016–2018, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna som granskat "Svenska mordhistorier" den senaste tiden.

Sedan starten har "Svenska mordhistorier" publicerat 174 avsnitt, varav en majoritet nu alltså plockas bort. Om de kommer att publiceras igen är i oklart.

"Svenska mordhistorier" görs av programledaren Sebastian Krantz tillsammans med företaget Bauer Media. Krantz har tidigare medgett för SVT att man gjort fel, och Bauer Media har också medgivit att man känt till plagierandet under flera års tid.

Utöver anklagelser om plagiat har podcasten fått kritik från personer som på olika sätt förekommer i poddavsnitten, bland dem mamman till de två barn som mördades i Arboga 2008. Hon blev aldrig informerad om att avsnittet var på gång, eller att inspelningar från rättegången skulle spelas upp, uppger Kulturnyheterna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN