Hugh Grant ställer upp i tennis-SM i Båstad

Spelar sensationell match på söndag

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Hugh Grant.
Foto: AP
Hugh Grant.

NÖJE

Kan Hugh Grant slå ett serveess?

Det får vi se när stjärnskådespelaren gör en sensationell debut i tennis-SM i Båstad på söndag.

Han är en av världens mest kända skådespelare och har varit en återkommande gäst i Båstad under flera år. Nu ska Hollywoodstjärnan Hugh Grant, 59, besöka Sverige och Båstad igen. Men denna gång för att göra sin sensationella tävlingsdebut i tennis.

Hugh Grant har tillsammans med sin fru Anna Grant, 39, tillbringat många timmar på olika tennisturneringar runt om i världen. Anna representerar klubben Queen's Club London och har några timmar innanför västen. Hur bollsinnet ser ut för hennes man är lite oklart.

Kan ställas mot topprankad spelare

Det är på söndag på Båstad Sportcenter som debuten blir av. Då ställer Grant upp i klassen Herrsingel 60+ och det är i veteran-SM han tävlar i.

I sin första match ställs han mot Ferenc Kovacs från Ödåkra TK och vid vinst där möter han toppseedade Per Anders Lindeborg från Karlskrona TK.

”Detta är inte ett offentligt arrangemang”

Paret har en vana att resa till Sverige och makarna har sedan 2015 en sommarbostad i Torekov på 122 kvadratmeter. När det kända paret anländer till Båstad finns det stor risk för folksamlingar. I och med coronapandemin kommer det inte släppas in någon publik på matcherna.

– Detta är inte ett offentligt arrangemang. I dessa pandemitider får vi inte släppa in mer än 50 personer på tävlingsområdet och det kommer först och främst vara spelare och spelarnas familjer som är på plats, säger tävlingsledare Björn Ekström till Sydsvenskan.

Foto: AP
Hugh Grant med sin svenska hustru Anna Eberstein. Arkivbild.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN