ASAP:s glädjevrål på första konserten efter friheten

Av: Oscar Schau, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Brottsmisstänkte ASAP Rocky intog scenen på måndagen – för första gången sedan han häktades i Sverige.

Stjärnan inledde med ett långt glädjevrål inför de tusentals fansen.

– Jag vill se er röja, ropade ASAP Rocky i micken.

Vid 07.30-tiden, svensk tid, klev ASAP Rocky upp på scen under Real Street Festival i Anaheim, Kalifornien, som görs tillsammans med radiokanalen Real. Och han var tydligt euforisk över att uppträda igen.

Stjärnan, som nekar till att ha misshandlat en 19-årig man i Stockholm i juni, inledde med några väl valda ord till de samlade fansen.

– Jag vet att det här är en radioshow men ni vet vad jag vill se från er alla jävlar. Jag vill se er röja utav helvete, säger ASAP Rocky i micken.

Det dröjde inte länge förrän han gästades av rapparen Tyler, The Creator, som tydligt tog ställning för ASAP Rocky under tiden som han satt häktad. Artistkollegan har lovat att bojkotta Sverige, som han menar behandlat ASAP Rocky illa.

Domen faller inom kort

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, tvingades abrupt att avbryta sin pågående europaturné i sommar efter att han gripits av svensk polis på festivalen Smash. Bland annat missade han den irländska Longitude Festival och festivalen Wireless i London.

I en hel månad satt stjärnan häktad i Stockholm, något som fick enorm uppmärksamhet av internationell media. Det gick så långt att USA:s president Donald Trump anklagade statsminister Stefan Löfven för att ”svika USA:s afroamerikaner”.

Efter rättegången släpptes ASAP Rocky fri i väntan på sin dom, varpå han direkt hoppade på ett privatjet hem till USA.

Domen mot ASAP Rocky meddelas av tingsrätten den 14 augusti.

1 av 3 | Foto: Fredrik Persson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE