Jag är obeskrivligt kär i kollegan - vad ska jag göra?

Av: Olle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:

Olle Kvarnsmyr ÄR Nöjesbladets Dr Kärlek - svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

Natten efter händelsen satt vi uppe och pratade om vad vi varit med om. Till slut somnade vi båda två. När jag vaknade kände jag att hon sov och höll min hand. Det hela kändes intimt

Jag är en man på 37 år som aldrig direkt fått ihop det med en kvinna. Mycket beror det på min rastlöshet, dåligt fokus och mitt jobb som i stort sett alltid varit i resande form. De senaste åren har jag saknat kärlek och saknat någon slags samhörighet och kanske barn. Just nu har jag ett mycket bra jobb där jag tillsammans med en kollega reser runt i världen och installerar utrustning. Min kollega är i min ålder. Frånskild och med barn. Vi var båda med om en dramatisk upplevelse under en installation i ett lite mindre utvecklat land. Det hela kunde ha gått mycket illa och vi båda kunde ha blivit skadade. Natten efter händelsen satt vi uppe och pratade om vad vi varit med om. Till slut somnade vi båda två. När jag vaknade kände jag att hon sov och höll min hand. Det hela kändes intimt och jag drabbades av känslor för min kollega som jag inte trodde fanns där. Nu ett par veckor senare är det som en känslomässig storm när jag är med henne. Jag är till min stora förvåning väldig kär i henne. Nu till problemet: Hon är precis sitt vanliga glada jag och behandlar mig som den kollega jag är. Hon har absolut ingen aning om vad som pågår inom mig. Vad skall jag göra? Det känns konstigt och ej heller professionellt att flörta med henne. Hon är min kollega, en väldigt bra kollega också. Jag vill inte riskera vår jobbrelation och heller inte bli av med jobbet.

Ta chansen eller gräm dig resten av ditt liv

Grattis till att du äntligen har hittat henne - hon som verkligen är perfekt för dig. I ditt brev som var oerhört långt (och spännande som en roman) har du utförligt beskrivit dina känslor och din kollega. Och det måste jag säga: Det var länge sedan jag läst en sådan fin beskrivning av en människa. Jag tycker du ska riskera allt och berätta för henne hur du känner det. Skit i jobbet! Ta risken att bli nobbad. Ibland måste man chansa här i livet. Jag tycker du ska berätta för henne om dina känslor och dina upplevelser precis som du har beskrivit dessa för mig. Jag vet att ni tillsammans i jobbet gör väldigt långa bilfärder. Berätta ALLT under nästa bilfärd. Gör det absolut inte på ett flörtigt sätt. Det ska kännas som att du verkligen ger henne ditt hjärta och det med en aningens humor. Jag kan inte lova dig att hon hyser samma känslor för dig men jag kan lova dig att hon är ett av ditt livs största kärlekar och att du kommer att gräma dig resten av ditt liv om du inte tar chansen och försöker.

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla olle.kvarnsmyr@aftonbladet.se bums så kommer allt att lösa sig

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN