Tracy Morgan

Tracy Morgan talar ut om dödsolyckan

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Berättar om saknaden efter omkomna vännen

Tracy Morgan, 46 var nära att dö i en bilkrasch förra sommaren.

Nu ger komikern för första gången sin version av den tragiska dödsolyckan som kostade hans vän livet.

– Förlusten av min vän kommer aldrig att läka, säger han i NBC:s ”The today show”.

Olyckan inträffade i juni förra året när Morgan, känd från ”Saturday night live” och ”30 rock”, kolliderade med en lastbil från butikskedjan Walmart. I bilen fanns vännen och komikern James McNair, som omkom. Ytterligare två personer skadades och Tracy Morgan vårdades på sjukhus i över en månad efter dödsolyckan. Han drabbades bland annat av flera benbrott.

Låg i koma

Nu talar komikern för första gången ut efter kraschen. I amerikanska ”The today show” berättar han att det dröjde hela två veckor efter bilolyckan innan han förstod att hans vän hade dött.

– Det var efter två veckor när jag vaknade upp ur koman som min fästmö berättade det för mig. Jag hade precis vaknat upp ur en koma, så det var först när jag kom hem som det verkligen slog mig, säger han.

”Tappade det helt”

Morgan har fortfarande fysiska men efter kraschen, och får lätt huvudvärk och näsblod. Men den psykiska delen och förlusten av vännen har varit minst lika svår att bearbeta.

– Jag har mina bra och dåliga dagar och det finns stunder när jag glömmer saker. En dag kom jag över hans begravning på Youtube, och då tappade jag det helt i en vecka.

Själva kraschen har han än idag inget minne av.

– Jag minns inte olyckan, jag minns bara efteråt när min fästmö och min son var där. Det är allt jag minns, säger han.

Stämde Walmart

Efter kraschen meddelade Tracy Morgan via sin talesperson att han planerade att stämma Walmart och förra veckan avslutades ärendet efter att han och företaget enats i en överenskommelse.

– Walmart har gjort rätt för sig gentemot mig och min familj, berättade han för TMZ.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tracy Morgan

Walmart