Masked singer (tv-program)

Vem är Korpen i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om Korpen

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Korpen? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Korpen
Korpen

Avsnitt 1:

Var inte med.

Avsnitt 2:

 • Låt: Andrew Lloyd Webbers ”The phantom of the opera”
 • Möjliga ledtrådar: Bilverkstad, en säck i bakluckan på en bil, kärleksbrev, siffran 88 omgiven av hjärtan, polissirener, vägbrunn
 • Korpens egen beskrivning:
  – Det är jag som är korpen och det är jag väldigt stolt över. Jag har de snyggaste fjädrarna i den här tävlingen. Det sägs också att korpar är intelligenta och folk har faktiskt kallat mig för professor. Men allt är inte svart och vit, vi korpar har också ett rykte om att vi stjäl och visst har jag stulit. Men bara några hjärtan. Jag har alltid skapat magi med händerna, och det har lett till ett liv i rampljuset. Jag har lyckats förut att göra det som ingen trodde var möjligt. Nu ska den här korpen flyga.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Fin stämma och väldigt mycket tjuvtema i numret. jag tänkte så här, teknik pratade vi om i inslaget, det kan vara fotboll, han har stulit många hjärtan, VM 94-laget stal många hjärtan. Så står det 88 och då tänker jag att den här personen kanske startade sitt landslagsspel 1988 och då hamnar vi på Thomas Ravelli.
  Nour: Jag tror att det är Ola Salo.
  Pernilla Wahlgren: Han var jagad, tjuvar, jag slår till med Hasse Aro.
  Felix Herngren: Sen var det massa speglar och grejer och det här med stulet och en del amerikanska referenser, jag tänkte direkt Loe Labero, det är ingen annan som kommer ner från taket på det här sättet mer än Joe.
 • En sista ledtråd:
  Var står du politiskt?
  – Jag vill inte avslöja för mycket men i mitt jobb är jag tvungen att ta en tydlig ställning.
 • Fler panelgissningar:
  Måns: En annan kille från 88-laget är Glenn Hysén och han har tagit ställning eftersom han gör spelreklam.

Avsnitt 3:

Var inte med.

Avsnitt 4:

 • Låt: Eminem - ”Lose yourself”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: händig. Svaghet: flaxig. Pilot, fotbollsarena, OS, Kina, ”Kvarteret Skatan”, pall.
 • Korpens egen beskrivning: Det här är den mest spektakulära showen jag någonsin medverkat i. Att få flyga in på scen, det är sådant korpar drömmer om. Just nu njuter jag av varje sekund och hoppas det dröjer länge innan det här äventyret tar slut. Korpen flyger, en vecka till. Och att flyga, det gillar jag. Min dröm har alltid varit att bli pilot, men så anländer jag också bara några dagar efter landningsplatsen. Jag återvänder ständigt till den solbelysta ön, och visst har jag fått uppleva många gyllene ögonblick där. Appropå mitt flygande, jag debuterade på vita duken i en film som börjar på en flyplats och det var verkligen en roll jag kände igen mig i. Men det är framförallt i tv som många har sett mig. Jag har rest över hela världen, och har till och med hamnat på stora arenor. Nu får vi se om jag står pall en vecka till, jag tycker inte om att förlora.
 • Panelens gissningar:
  Felix HerngrenNej det är inte Joe Labero. Jag fick en känsla av att den här ön är Island, han har tränat fotboll i Island. Det är Erik Hamrén. Men sen tänkte jag, vänta nu. Det stämmer inte riktigt. Då tänkte jag en annan gubbe som varit på Island. ”Kvarteret Skatan” var med, så han har blivit imiterad av skatan i gänget. Kan det vara Håkan Juholt?
  Nour El-Refai – Jag fastnade på det här att det är guld, det är en fågel som dras till det som blänker, guldet. Det är mycket USA-referenser. Då kommer jag in på Niklas Strömstedt.
  Måns Zelmerlöw – Jag har fastnat i fotbollsspelare. Målvakter flyger ju, antingen är det Thomas Ravelli eller Tomas Brolin. Längdmässigt så skulle jag säga Tomas Brolin är rätt.
  Pernilla Wahlgren – Jag gick på att han var känd från tv, och kan laga mat. Så jag tänkte är det någon tv-kock? Då försöker jag se på kroppsspråket, och då gick jag på Christian Hellberg.
 • En sista ledtråd: En nyckelknippa.

Avsnitt 5:

Var inte med.

Avsnitt 6:

 • Låt: The Weeknds ”Blinding lights” och Mikael Rickfors ”Vingar”.
 • Möjliga ledtrådar: Camilla Läckberg, Abba, klassrum, B, Carola, Peter Jöback, blyghet.
  Hellenius: Det här vet vi om dig så här långt, du ville bli pilot. Du har varit med i en film som utspelar sig på en flygplats och vi har kunnat se dig på många olika idrottsarenor.
  – Hemligheter är något jag är bra på. Mina barn vet inte ens att jag gör det här men att jag rappar är allmänt känt. Det här är en av mina största utmaningar hittills, det är ju inte korpligan precis. Mina stora musikaliska dröm, ja det skulle ju vara att uppträda ihop med en annan supergrupp. Jag har gått i en riktig stjärnskola och syns både på Svensktoppen och i Melodifestivalen. Jag trivdes riktigt bra i kören. Jag har bollat idéer med en deckardrottning. Det här med att stå på scenen har inte alltid varit min grej men nu är det dags för den här korpen att kraxa igen.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Man blir så förvirrad, det känns som det är en skådis. Alexander Karim har ju jobbat med Läckberg.
  Felix Herngren: Det finns en svensk skådespelare som var med i den isländska uppföljaren till ”Korpen flyger”, alltså ”Korpens skugga”. Det är Reine Brynolfsson Jag tänker också på Lasse Kronér, han var med i Bingo-lotto.
  Nour El-Refai: Jag tror det kan vara en politiker som jag har sett rappa. En politiker som gillar att bjuda med sig själv är Anders Ygeman.
  Måns Zelmerlöw: Det här med magi med händerna har lett till ett liv i rampljuset, då tänker jag på golfare. Kan det vara Jesper Parnevik?
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag hade en viktig roll under fotbolls-VM 1994.
  – Jag har tränat med AIK:s A-lag i fotboll.
  – Jag vet mest i världen om Abba.
 • Fler panelgissningar
  Måns Zelmerlöw: Anders Glenmark
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag är helt utanför min comfort-zone och jag älskar varje minut av det. Jag har nått en viss ålder där man hellre säger ja än nej. Mitt mål är att ständigt överraska och hålla er på tårna. Ni ska aldrig veta vad korpen hittar på härnäst. Håll i er för snart kommer ni flyga av stolen.

Avsnitt 7:

 • Låt: Coldplays ”Viva la vida”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: Lagspelare
  Svaghet: Stämningskänslig
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Korpen: Regnbågskudde, namnskylt med AC/DC, handhållen fläkt
  – (På engelska) Jag är här för att prata om Korpen, men varför jag? Kanske har jag nyckeln till vem Korpen verkligen är. Jag har ätit lunch med drottningen av England, jag har framträtt för påven, och jag har blockerat telefonlinjen för Sir Paul McCartney. Och jag vet att Pernilla i panelen har pratat om mig. Jag träffade Korpen för 20 år sen och vi har jobbat mycket tillsammans, vi har verkligen haft kul (a ball) genom åren. Han har också bra sinne för humor, han skrattar åt alla mina skämt. Det sägs att en korp är intelligent, well, den här korpen har mycket av det. Korpen har många mål i livet. Jag vet att han har följt i mina fotsteg, men han har ännu inte gjort det som jag har. Måns i panelen, sorry, men det har inte du heller. Kanske ett annat år (another year).
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Korpen:
  Måns Zelmerlöw: Jag är inne på att det är en tysk artist. Scorpions är ju tyska. Det kan vara Scorpions sångare och de träffades för 20 år sen, de kan ha varit på turné samtidigt som Motörhead. Och då tänker jag att det kan vara trummisen i Motörhead. Mickey Dee.
  Pernilla Wahlgren: Johnny Logan gissade jag på.
  Måns Zelmerlöw: Han har gjort nåt som jag inte har gjort och han har vunnit Eurovision två gånger.
  Pernilla Wahlgren: Och maybe another year, och han har ju sjungit ”Another year”.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Det kan vara en skådespelare och å tänkte jag på Lennart Jähkel. han var med i ”Jägarna”, Så som i himlen” och han kan ju sjunga.
  Pernilla Wahlgren: Nån som har jobbat med Johnny Logan och varit mycket på arenor, som jobbar med händerna mycket, jag tror att det är Robert Wells.
 • Fler ledtrådar
  Korpen räcker över inramad bild av Måns och Korpen till Måns Zelmerlöw.
 • Fler panelgissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag gjorde en julshow dör vi gjorde en imitation av Wells, att han har målat av mig och vi har målat av honom, kanske så?

AVSNITT 7: KORPEN AVSLÖJADES

Robert Wells gömde sig under masken.

Ledtrådarna förklarade:

 • Hoppade ner i brunnar, ”wells” på engelska.
 • Uttrycket stå pall: pianistens sittplats.
 • Solbelysta ön är Roberts hemkommun Solna.
 • I Solna finns favoritlaget AIK och tidigare också Råsunda fotbollsstadium som syntes i bild.
 • VM −94-referenserna: Robert spelade på alla svenska landslagsfester.
 • Gjorde debut på vita duken i ”Tur och retur” där han spelade sig själv.
 • Siffran 88: Så många tangenter finns på ett piano.
 • Tavlan till Måns: Wells kompade Måns under en Rapsodyspelning i Boden 2007 när Måns framförde sin singel ”Work of art”.
 • Att han rappade: Rapsody in rock, Wells konsertkoncept.
 • OS-flaggan: Robert Wells skrev den officiella ouvertyren till OS i Peking 2008.
 • Camilla Läckberg eftersom hon och Wells skrivit låtar ihop.
 • Johnny Logan eftersom de varit på turné tillsammans, en turné som de båda hoppas kunna fortsätta efter pandemin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Så rundar TV4 coronareglerna i ”Masked singer”

ÄMNEN I ARTIKELN

Masked singer (tv-program)