Kändispastorn får sparken efter otroheten

Biebers mentor: Jag ber för att ni kan förlåta mig

Publicerad:
Uppdaterad:
Carl Lentz.
Foto: Bebeto Matthews / TT NYHETSBYRÅN
Carl Lentz.

NÖJE

Kändispastorn Carl Lentz, 42, får sparken från Hillsongkyrkan på grund av ”bristande moral”.

På Instagram berättar han att han varit otrogen mot sin fru.

Lentz var tidigare mentor åt Justin Bieber och döpte stjärnan 2014.

Den australiska frikyrkan Hillsong meddelade i onsdags att den högprofilerade pastorn Carl Lentz inte längre jobbar kvar hos dem, skriver Billboard.

”Denna åtgärd har vidtagits efter diskussioner om problem med ledarskap och förtroendebrott, samt händelser i närtid som visar på bristande moral”, skriver kyrkans grundare Brian Houston i ett pressmeddelande.

Dagen därpå gav Carl Lentz själv en mer ingående förklaring på sitt Instagramkonto under en bild på sig själv, frun Laura och parets tre barn.

”Jag var otrogen i mitt äktenskap, den viktigaste relationen i mitt liv, och jag har hållits ansvarig för det. Felet är bara mitt och jag tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag påbörjar nu resan mot att återuppbygga förtroendet från min fru Laura och mina barn och tar mig tid att läka mitt liv och söka den hjälp jag behöver”, skriver han.

Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Justin Bieber.

Bieber bodde hos pastorn

Han ber också omvärlden om ursäkt.

”Jag är djupt ledsen över att ha brutit förtroendet från många människor som jag har älskat att jobba för och förstår att de här nyheterna kan vara väldigt svåra och förvirrande för människor att höra och ta in...Jag ber för att ni kan förlåta mig”.

Carl Lentz var med och grundade Hillsong i New York och var i flera år nära vän med Justin Bieber. Artisten kallade Lentz för sin andlige mentor och döptes av honom 2014. Samma år bodde han också tillfälligt och pastorn och hans fru.

Lentz uppges också vara vän med stjärnor som Selena Gomez, Drake och Hailey Bieber.

Publicerad:

LÄS VIDARE