Tiktok-stjärnan Charli D’Amelio: Jag lider av ätstörningar

Publicerad:
Charli D’Amelio.
Foto: Priyanka Pruthi/WIKIPEDIA
Charli D’Amelio.

NÖJE

Hon är den största stjärnan på Tiktok.

Nu berättar Charli D’Amelio att hon lider av ätstörningar.

”Jag har varit rädd för att berätta”, skriver hon på Instagram stories.

Charli D’Amelio, 16, har fler än 86 miljoner följare på den populära sociala medier-appen Tiktok och tjänar mångmiljonbelopp på sina dansvideor. Hon har också 28 miljoner följare på Instagram.

”Varit rädd”

Nu väljer Charli D’Amelio att berätta om sina ätstörningar. På Instagram stories skriver hon att hon alltid försökt använda sin plattform och röst för att uppmärksamma problematiska kroppsideal, men att hon aldrig tidigare pratat om sina egna problem.

”Det är så obekvämt att erkänna, till och med till sin närmaste vän och familj, än mindre världen. Jag har varit rädd för att berätta att jag har en ätstörning, men i slutändan hoppas jag att jag, genom att dela med mig av detta, kan jag hjälpa någon annan”, skriver hon.

Uppmanar andra att söka hjälp

Charli D’Amelio skriver att hon vet att ätstörningar är något som många kämpar med bakom stängda dörrar. Hon ber också sina följare om ursäkt för att hon har spelat upp en låt på sina sociala medier utan att inse att låttexten kan skada de som har ätstörningsproblem.

Foto: YOUTUBE
Charli D’Amelio.

”Till alla som kämpar med detta, jag vet att vissa dagar kan vara värre än andra. Jag vill att du ska veta att du inte är ensam. Kom ihåg att det är okej att be om och få hjälp. Vi alla behöver hjälp ibland.”

Tiktok-stjärnan har tidigare pratat ut om hur hon har varit utsatt för mobbning och om hur de stora mängderna elaka kommentarer hon får motta på sociala medier har påverkat hennes psykiska hälsa, skriver People.

Publicerad:

LÄS VIDARE