Donald Trump om samtalet med Löfven: ”Erbjöd mig stå för hans borgen”

Presidenten vill få ut ASAP Rocky ur det svenska häktet

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trump har pratat med Stefan Löfven om ASAP Rocky, meddelar han på Twitter.

”Jag erbjöd mig stå för hans borgen”, skriver han.

På fredagsmorgonen lämnade åklagaren en begäran om att förlänga åtalstiden i ASAP Rockys misshandelsfall till den 25 juli.

Nu har USA:s president Donald Trump bestämt sig för att få ut rapparen ur det svenska häktet.

Vid 16 på lördagen, svensk tid, skriver Trump på Twitter att han har samtalat med Sveriges statsminister Stefan Löfven om situationen.

”Hade precis ett väldigt bra samtal med Stefan Löfven som försäkrade mig om att den amerikanske medborgaren ASAP Rocky kommer behandlas korrekt. Dessutom försäkrade jag honom om att det inte finns någon flyktrisk för ASAP och jag erbjöd mig personligen att stå för hans borgen, eller ett alternativ...”, skriver han och fortsätter:

”Våra team ska prata vidare, och vi ska prata igen inom de kommande 48 timmarna”.

Påtryckningar från Kanye West

Det var strax innan 22-tiden på fredagskvällen, svensk tid, som Trump först meddelade att han planerade att prata med Löfven om Rockys situation.

”Pratade precis med Kanye West om fängslandet av hans vän ASAP Rocky. Jag kommer ringa Sveriges väldigt talangfulle statsminister och se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky. Många människor skulle vilja se att det här löser sig snabbt”, skrev han då på Twitter.

”I Sverige är alla lika inför lagen”

Tidigare under lördagen meddelade Löfven att han var öppen för ett samtal med den amerikanska presidenten.

”Jag har förstått att president Trump är personligen intresserad av fallet med de häktade amerikanerna. Han har uttryckt önskemål om ett samtal och det är naturligtvis positivt", sa han då i ett uttalande till TT.

Han var samtidigt tydlig med att regeringen inte kommer att ingripa i ärendet.

"I Sverige är alla lika inför lagen, även besökare från andra länder. Den svenska regeringen varken kan eller kommer att försöka påverka åklagare eller domstolar”.

1 av 3 | Foto: AP
USA:s president Donald Trump vill få hem ASAP Rocky.

PODD: Leif GW Persson om ASAP Rocky: En jävla massa overkill

Aftonbladet Daily sammanfattar händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel och pratar med kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.

 Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

 

Publicerad:

LÄS VIDARE