Tv-profilen Jessi Combs, 36, död i bilkrasch

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Tv-profilen Jessi Combs, känd från det amerikansk-australiska programmet ”Mythbusters” och bilfixar-programmet ”Overhaulin”, har dött i en bilkrasch.

Vad som orsakat bilkraschen är oklart och myndigheter har påbörjat en utredning, skriver sajten TMZ.

Det var i tisdags som den 36-åriga tv-profilen Jessi Combs försökte slå hastighetsrekord för kvinnor i fordon genom att köra i över 800 km/h. Men under körningen i öknen i amerikanska delstaten Oregon gick något snett, profilen kraschade och dog.

Hon var den mest fantastiska själ jag någonsin träffat och kommer att träffa”, skriver vännen Terry Madden på Instagram, han var även en av de första på plats vid olyckan.

Snabbaste kvinnan

I flera år gästade och ledde Jessi Combs flera olika bilprogram, bland annat var hon programledare för programmet ”All girls garage” och gästade flertalet gånger det amerikansk-australiska programmet ”Mythbusters”.

1 av 2 | Foto: Phil McCarten / TT
Jessi Combs blev 36 år.

Profilen Jessi Combs titeln som racerförare och drömmen var att bli världens snabbaste kvinna på fyra hjul.

Det var en dröm hon försökt uppnå sedan 2012. Combs var en unik drömmare som med stort mod omvandlade möjligheter till verklighet och hon lämnade jorden körandes snabbare än någon kvinna i historien”, säger hennes familj i ett uttalande.

”Folk säger att jag är galen”

I november förra året dog amerikanskan Kitty O’Neil som 1976 titulerades som den snabbaste kvinnan, efter det extrema rekordet på omkring 823 km/h.

Vad som orsakat profilens bilkrasch är fortfarande oklart och myndigheter har påbörjat en utredning, skriver tidningen TMZ. Tidigare samma vecka publicerade profilen ett inlägg på Instagram där hon tackade alla som kallat henne galen.

Det kan tyckas galet att gå direkt in i skottlinjen... Men de som försöker är de uppnår stora saker. Folk säger att jag är galen, till er säger jag tack”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN