SVT-profilens egna ord om nedläggningen av programmet

Sarah Dawn Finer: ”Det har varit en ära”

Publicerad:

NÖJE

”Så ska det låta” sändes för sista gången i söndags.

Nu tackar programledaren Sarah Dawn Finer för sin tid på SVT.

”Jag har många drömprogram kvar att leda”, skriver hon på Instagram.

Artisten och programledaren Sarah Dawn Finer, 38, har gjort sitt sista program av ”Så ska det låta” i SVT. Nu tackar hon för sig i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Det tog mig ett par år att tacka ja, och när väl tiden och livet var redo för denna härliga utmaning, så siktade jag på att göra så gott jag kunde till 25 säsonger, och nu är det programmet här.”, skriver hon på sin Instagram.

Hon har gjort tre säsonger och nu är det också klart att det inte blir några fler för henne då programmet läggs ner. Om det är för gott eller inte återstå att se.

”SVT har ju säkrat formatet och köpt det, så pausen gör ju att de kan bestämma hur de vill förvalta det i framtiden, nu efter 25 säsongers milstolpe. Allt är föränderligt i en ny tid av tv-tittande. Det är bra och en självklarhet för mig men vad det innebär mer än så, det vet jag inte än”, fortsätter hon i inlägget.

Sarah Dawn Finer tillsammans med lagledarna Marika Willstedt och Emanuel Norrby.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Sarah Dawn Finer tillsammans med lagledarna Marika Willstedt och Emanuel Norrby.

Om framtidsplanerna

Just nu verkar det som att hon tar en paus från SVT helt och hållet. Och att framtiden är oviss.

”Jag bockar och bugar efter dessa tre år just nu, och dessutom fem produktioner i SVT huset (med Så ska det låta, Sarahs Sound of Musicals, och Melodifestivalen) sen 2018, och vad framtiden har erbjuda det vet ingen.”

”Men ett är säkert.. Jag har många drömprogram kvar att leda och att skapa. I många olika format.”

Hon skriver att hon kommer att vara i studion och skriva ny musik. Att hon vill ut och spela och skådespela mer i framtiden. Slutligen tackar hon programmets alla tittare.
”Tack för att jag fick komma ”hem” till er i rutan. Wow, vilken grej att få vara med om. Det har varit en oerhört stor ära.”

Aftonbladet har sökt Sarah Dawn Finer.

Publicerad:

LÄS VIDARE