Lundells mystiska drag – efter Läckbergs donation

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Tidigare i veckan donerade Camilla Läckberg 20 000 kronor för att bevara ett torn som Ulf Lundell vill få rivet.

Och nu donerar Lundell själv 20 000 kronor – till en annan organisation.

– Summan verkar vara densamma. Men det är väl också allt. Det är en rejäl skillnad på syftet med donationerna, skriver han till Nöjesbladet.

Tidigare i veckan hämnades Camilla LäckbergUlf Lundell för att han i sin senaste bok ”Vardagar 2” kallat henne för en ”litterär komposthög”.

Genom att donera 20 000 kronor till Kivik Art Centre vill hon upprätthålla underhållet av ett 19 meter högt betongtorn som stiftelsen satt upp i närheten av Lundells gård söder om Kivik på skånska Österlen.

”Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20 000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. Och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint. Du kan skriva 'Till Lena'”, skriver Camilla LäckbergInstagram.

Ulf Lundell har i närmare tio år jobbat hårt för att få ner tornet eftersom den som tar sig upp i tornet kan se hem till honom.

”Det är ju livets grinande ironi för mej att jag bosätter mej just här, eller där borta, på den gården för att få vara ifred, ladda batterier, undkomma offentligheten, och jag får ett vakttorn som närmsta granne”, ska han ha skrivit i ett brev till överdomstolen enligt Ystads Allehanda 2017.

1 av 3 | Foto: Claudio Bresciani/ TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg.

Lundell: ”Rejäl skillnad”

Men nu har Ulf Lundell själv donerat 20 000, fast till organisationen Freezonen som bland annat jobbar för att motverka våld mot flickor och kvinnor i Sydöstra Skåne.

– Det är en väldigt viktig organisation. Min ex-fru jobbar där, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

Han dementerar att det skulle vara ett motdrag på Läckbergs passning tidigare i veckan.

– Summan verkar vara densamma. Men det är väl också allt. Det är en rejäl skillnad på syftet med donationerna.

Lundell skriver även att han inte tagit del av Läckbergs instagraminlägg.

– Jag har varken Facebook, Instagram eller Twitter eller nånting sånt. Jag har skrivmaskin. Och jag läser tidningarna selektivt.

Publicerad:

LÄS VIDARE