Terese Alvén, 37, ligger för döden

Träningsbloggaren har tagit farväl av barnen – valt att ligga sövd sin sista tid

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Den aggressiva äggstockscancern kommer att ta hennes liv.

Nu har träningsbloggaren Terese Alvén tagit farväl av sin make och sina barn – och valt att ligga sövd sin sista tid i livet.

”Hon har inte mycket krafter kvar ens när hon är vaken och känner inte att hon orkar med den stora ångesten det innebär att bara känna sin kropp sakta förtvina bort”, skriver maken Glenn Boström på Facebook.

LÄS VIDARE

I flera böcker, på instagram och med bloggen ”Rörelseglädje för alla” har hon inspirerat sina följare. Men nu kommer Terese Alvén, 37, inte att vakna igen. I samråd med sin läkare har hon valt att ligga sövd sin sista tid i livet.

Nöjesbladet har varit i kontakt med hennes make Glenn Boström som gett oss tillåtelse att publicera utdrag ur hennes blogg.

– Hon har valt att vara en offentlig person och ville dela med sig av sina upplevelser i hopp om att det ska kunna hjälpa andra som också går igenom en svår situation i livet. Det vill vi hedra, säger han.

1 av 3 | Foto: Privat
Terese Alvén på sjukhuset tillsammans med maken Glenn, sonen Charles och dottern Tilde.

Smärtor i buken

I slutet av april lades Terese Alvén in på sjukhus för smärtor i buken och läkarna kunde då konstatera att hon drabbats av en aggressiv form av äggstockscancer.

”Sedan dess har komplikationer tilltagit. Jag har fått proppar i lungan och i hjärtat, som jag behandlas för och man har hittills inte kunnat påbörja behandling med cellgifter som man hoppats. Jag får smärtstillande och nu står hoppet till att de åtgärder man har gjort ska göra min kropp stark nog till att påbörja cellgiftsbehandling”, skrev hon på sin blogg den 20 maj med hjälp av maken tillsammans med vännen Jane Haglund.

I onsdags fyllde hon 37 år och och publicerade sitt sista inlägg på instagram. En bild från sjukhussängen tillsammans med maken och barnen Charles, 8, och Tilde, 6.

Valt att bli sövd

Några dagar senare, i lördags, valde hon att ta farväl av maken och barnen och låta läkarna söva henne, för att slippa smärtorna och ångesten.

Maken Glenn Boström skrev då på Facebook:

”Idag valde Tess, i samråd med läkaren, att bli sövd under hennes sista tid. Hon har inte mycket krafter kvar ens när hon är vaken och känner inte att hon orkar med den stora ångesten det innebär att bara känna sin kropp sakta förtvina bort.”

Han fortsatte:

”Tess familj stöder hennes önskan och har under dagen fått säga adjö medan hon fortfarande var tillräckligt klar i huvudet. Tess kommer nu att få ro i själen och sinnet under sin sista tid i livet. Hennes familj kommer att vara vid hennes sida nu och för alltid.”

Terese Alvén hade väntat parets tredje barn när läkarna i november förra året upptäckte en cysta på en av hennes äggstockar. Den opererades bort, men senare uppstod komplikationer och paret bestämde sig för att avsluta graviditeten.

När hon sen i april åkte akut till sjukhus för kraftiga smärtor i buken kunde läkarna konstatera att hon drabbats av en ovanlig och väldigt aggressiv form av äggstockscancer. Enligt Terese blogginlägg kunde den härledas till den cysta som hade opererats bort före jul.

”Spring för Terese”

Under sjukdomstiden har Terese Alvéns vänner hållit i insamlingen ”Spring för Terese” för att kombinera hennes stora träningsintresse med en insamling till Cancerfonden.

I makens Facebookinlägg skriver han: ”Fortsätt att springa för Terese och fortsätt stödja Cancerfonden i jobbet med att utrota den här hemska sjukdomen.”

För Nöjesbladet förklarar han:

– Vi vill fortsätta att sprida det som hon jobbade hårt för, hennes kärlek till rörelseglädje och framför allt rörelseglädje för barn. Det var, nej det är fortfarande, viktigt för henne att få ut. Det är det vi försöker att hedra. Det här är en tragedi som folk naturligtvis blir berörda av och då känns det viktigt för oss att folk också får veta mer om det som hon kämpat för.

Här finns Cancerfondens insamling ”Spring för Terese”.

Publicerad: