Peter Jöback sänder livespelning på Lucia

Första julkonserten på fem år

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Jöback.
Foto: MAGNUS SANDBERG
Peter Jöback.

NÖJE

Peter Jöback firar Lucia med en egen julkonsert på nätet.

– Ser mycket fram emot att få spela mina favorit-jullåtar för er. Ett år som varit väldigt annorlunda och tufft för många. Där vi vill förmedla hopp och kärlek tillsammans med er som tittar, ​säger han i ett pressmeddelande.

När alla rekommenderas att ställa in sina Luciafiranden på grund av pandemin gör Peter Jöback tvärtom, men så coronasäkert som möjligt. Fem år efter sin senaste julkonsert kommer han att livesända en spelning söndag 13 december, från anrika musikstudion Baggpipe studio i Skärmarbrink i Stockholm. Den intima konserten sker utan publik, men tillsammans med musiker och en stråkkvartett.

– Ser mycket fram emot att få spela mina favorit-jullåtar för er. Ett år som varit väldigt annorlunda och tufft för många. Där vi vill förmedla hopp och kärlek tillsammans med er som tittar, ​säger Peter Jöback i ett pressmeddelande.

Direktsänd

Peter Jöbacks skiva ”Jag kommer hem igen till jul” som släpptes 2002 räknas till Sveriges mest sålda julalbum och under konserten kommer han att spela låtar från albumet, men också den nyare ”När natt flyr” som var med i Jöbacks film från 2019 med samma namn som hans klassiska julskiva.

– En stund av frid och värme som vi behöver i dessa tider, säger Jöback.

Enligt pressmeddelandet kommer Peter Jöbacks julkonsert att livesändas, men inte spelas in, så enda chansen att se konserten är under direktsändningen. Sedan coronapandemin slog till har artister kämpat med olika lösningar för konserter och liveframträdanden, i gratisformat eller mer exklusiva betallösningar. Biljetter till Peter Jöbacks luciaspelning på nätet kommer att kosta 199 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN