Robbie Williams

Jimmy Page och Robbie Williams i stort byggbråk

Av: 

Josefine Holmqvist

NÖJE

Led Zeppelin-legenden Jimmy Page och artisten Robbie Williams befinner sig mitt i ett infekterat bråk – som pågått i flera år.

Artisterna bor grannar och kommer inte överens om planerna på en nybyggnation.

– Det är min plikt att vara husets beskyddare, säger Jimmy Page.

2013 köpte Take that-sångaren Robbie Williams, 44, och hans fru Ayda Field, 39, ett hus i västra London, precis intill Jimmy Page, 74, som har bott i sitt hus sedan 1972. 

Robbie Williams och hans fru lämnade strax efter flytten in en ansökan om en stor renovering, vilket fick Page att gå i taket.

Sedan dess har byggbråket pågått, och handlat om en rad olika saker. Bland annat har Led Zeppelin-gitarristen tidigare hävdat att ombyggnationer av grannhuset kunnat orsaka vibrationer, vilket skulle skada hans eget hus.

Underjordisk pool och gym

Den här gången handlar bråket dock om en byggnation av en enorm källare hos Williams, med en underjordisk pool och ett gym, det skriver The Daily Mail.

Jimmy Page menar att hans rikt dekorerade hem, med historiska målningar och kalkmålningar på putsen, kommer att förstöras om Williams bygger den superkällare som han är ute efter. 

I den senaste striden, som ägde rum på tisdagskvällen, genom ett planeringsmöte i Kensington Town Hall sa rocklegenden: “Jag är här för att vädja om att ni tar till nödvändiga åtgärder får att skydda mitt hus från hotet om att bli skadat”.

Byggnation flyttas fram

Och det var Jimmy Page som gick segrande ur tisdagskvällens strid.

Under mötet kom man fram till att byggnationen skulle flyttas fram, detta för att kunna söka juridiska garantier för att en övervakning av vibrationsnivåerna och markrörelser från byggarbeten ska kunna ske. Dessutom vill man beakta särskilda villkor, såsom möjligheten för byggarbetare att bara använda sig av handverktyg.

Efter mötet var Jimmy Page väldigt nöjd med beslutet och sa bland annat: “Jag har fått vara på vakt i och med alla dessa slumpmässiga beslut. Det är min plikt att vara husets beskyddare”.

Världsstjärnorna har nu bråkat om detta, i olika versioner, i över fyra års tid. Förra året var Robbie Williams tvungen att be om ursäkt till Jimmy Page, när han menade att gitarristens beteende var en “mentalsjukdom”. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Rockbjörnen
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Robbie Williams

Jimmy Page

Led Zeppelin