Britney Spears inbjuden till kongressen

TT

Uppdaterad 2022-02-18 | Publicerad 2022-02-17

Britney Spears har fått en förfrågan om att komma till amerikanska kongressen och tala om vägen ur sitt förmyndarskap. Arkivbild.

Sångerskan Britney Spears har fått ett brev från två ledamöter i det amerikanska representanthuset som bjuder in henne till kongressen för att tala om sitt långvariga förmyndarskap och den juridiska striden för att komma ur det. Det skriver The Guardian.

De två demokratiska ledamöterna, Charlie Crist från Florida och Eric Swalwell från Kalifornien, skriver i brevet att de tror att hennes berättelse kommer att kunna ”inspirera och stärka otaliga andra som felaktigt tystats genom förmyndarskap” och att de skulle ”uppskatta att få höra mer om den känslomässiga och ekonomiska turbulens som hon tvingades hantera”.

Spears, som i ett Instagram inlägg berättar att hon fick brevet redan i december, säger att hon blev smickrad och tacksam för att hennes historia uppmärksammas.

”Brevet gjorde att jag kände mig hörd och att jag betydde något för första gången i mitt liv. I en värld där din egen familj går emot dig är det svårt att hitta människor som förstår och visar empati”, skriver hon bland annat, men avslöjar inte om hon kommer att acceptera inbjudan.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln