På spåret

Amason blir ett av fyra husband i ”På spåret”

Av: 

TT

NÖJE

SVT vill förnya ”På spåret” och ersätter husbandet Augustifamiljen med inte mindre än fyra nya akter.

En av dem är Amason, med sångerskan Amanda Bergman i spetsen.

– Vi har alltid sett oss själva som ett slags kompband, säger hon.

Efter tio år med Augustifamiljen som husband i SVT:s populära frågesportsprogram "På spåret" är det dags för något nytt. Fyra olika ersättare – Mando Diao, Amason, Vaz och Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion – kommer att ta vid när det gäller musikfrågorna.

– Det känns fantastiskt kul. Vi har alltid haft en bild – må den vara sann eller inte – av att vi är ett band där alla delar lika och där det finns en musikalisk jämvikt. Vi tackade ja på villkor att vi måste få göra något som känns genuint för oss i sammanhanget. Ju mer inflytande vi kan få desto mer motiverande blir det förstås, säger Amanda Bergman.

Valt låtar

Tävlingsupplägget i "På spåret" består av tre grupper där alla lag tävlar mot varandra. De bästa möts sedan i ett slutspel. De olika banden kommer att utgöra musiker för var sin del av gruppspelet, tillsammans med gästartister.

Amason står för musiken under de fyra slutspelsprogrammen, och när det gäller musikvalen har de ett visst inflytande, säger Amanda Bergman.

– Det är ett program som har rullat i många år, så ett antal låtar har ju redan gjorts. Vi och SVT försöker fortsätta att gräva fram guldkorn utan att det blir för mycket upprepning. Men med vetskap om vilka låtar som har valts hittills tror jag att det blir väldigt bra.

"Vill utmana"

TT: Hur känns det att möta de höga förväntningarna från tittarna?

– Jag har inte funderat så mycket på vad folk ska tycka om vår insats. Det är kul att det är så många som tittar och att man har ett inflytande kulturellt just den kvällen i Sverige. Vi vill på vårt eget sätt försöka utmana den gängse bilden kring musik, sedan vet jag inte hur mycket det slår igenom.

Få Sveriges bästa koll på ditt favoritprogram ”På spåret” - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Jan-Olov Andersson: Kanske betyder rutin litegrann när man tävlar i ”På spåret”

ÄMNEN I ARTIKELN

På spåret

Göteborg

Amason

Mando Diao

Musik