Malin Gramer drabbad av mystisk sjukdom – kollapsade

Lämnar NRJ efter mardrömstiden – och planerar bröllop

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Paradissemestern blev en mardröm.

Malin Gramer kollapsade i en mystisk sjukdom – som läkarna ännu inte vet vad det är.

–  Väl där så svimmade jag och det var läskigt. Då blev jag rädd, säger hon till Nöjesbladet.

Mångsysslaren Malin Gramer, 40, har haft flera av strängar på sin lyra. Dels programledarjobbet på NRJ:s morgonshow. Vid sidan av det har hon varit programledare för ”Paradise Hotel”, ett uppdrag hon hoppade av i höstas.

Nu berättar hon att hon även lämnar NRJ.

– Jag har känt länge att det inte funkar. Jag har haft en tvååring hemma som inte sovit ordentligt på två år och det har varit otroligt slitigt. Man blir inte så kreativ och till slut går det ut över allting annat, säger Malin.

”Tappat bort mig själv”

Hon känner att dubbeljobb i kombination med en son som inte sover och som dessutom varit sjuk upprepade gånger är ohållbart.

– Får man inte sova och dessutom måste gå till ett jobb där man ska vara kreativ och rolig så blir det jobbigt. Jag blev till slut så stressad att jag varit mycket nära att gå in i väggen. Jag glömmer möten och sen ringer de och frågar var jag är. Jag har helt enkelt tappat bort mig själv. Jag vill ju vara härlig för familjen, men energin har inte funnits där.

Malin Gramer.
Foto: Carolina Byrmo
Malin Gramer.

Malin avslöjar att hon gjorde ett försök att bryta den onda cirkeln redan förra våren.

– Jag sade upp mig redan då, men sedan gick jag med på att stanna lite till och så blev det lite längre. Vi försökte också göra om kontraktet, men det gick inte. Till slut blev jag som en zombie. Det är inte kul när minnet sviker, det är läskigt.

Kraschade i Thailand

Malin var nyligen på en resa till Thailand med en tjejkompis, något hon såg fram emot. Men den utvecklade sig på sämsta tänkbara sätt.

– Jag var förkyld, lite hostig och snorig när vi kom dit, men inget farligt. Sedan vaknade jag på natten och kunde inte stå på benen. Jag fick åka ambulans till sjukhuset. Väl där så svimmade jag och det var läskigt. Då blev jag rädd, säger hon och fortsätter:

– De röntgade mina lungor och jag fick massor av piller. De hittade någonting, men de förstod aldrig vad det var. Jag hade inte varit där så länge så det kunde vara denguefeber, men nu ska jag gå till läkare här i Sverige, det måste jag. Men just nu mår jag bra.

Planerar bröllop

Resan skulle bli en välbehövlig vila för Malin som hade gett ett nyårslöfte att ta hand om sig själv.

– Jag skulle dyka och ha det bra så det är tråkigt att det blev så här, men jag är glad att jag kom ur det helskinnad.

När Malin fyllde 40 förra våren passade pojkvännen Carl Falk på att fria. Nu ska de göra slag i saken och Malin passar på att avslöja att det ska ske nu i sommar.

– Vi har spikat datum och mer eller mindre plats. Det ska bara skrivas på. Men det blir utomlands, vi gifter oss i Spanien, men jag säger inte var. Men jag håller redan på att öva på att säga ”min man” och jag ser väldigt mycket fram emot bröllopet!

Publicerad:

LÄS VIDARE