200 sekunder nominerat till tv-priset Kristallen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Aftonbladet och Viafrees unika grävprogram ”200 sekunder” nomineras till tv-priset Kristallen.

Det är granskningen av hemkörningsföretaget Mathem som kan få pris.

Dessutom har Netflix-serien ”Störst av allt” rott hem streamingjättens första nomineringar till galan.

Här kan du se det nominerade avsnittet:

Aftonbladet och Viafrees granskande grävprogram ”200 sekunder” har nominerats till tv-priset Kristallen i kategorin ”Årets nyheter- och aktualitetsprogram”. Avsnittet som nominerats är Aftonbladetreportrarna Lindah C Mohlins och Kristina Edbloms uppmärksammade granskning av matleveransföretaget Mathem.

– Det känns otroligt roligt att ett format som vi vet att våra tittare tycker mycket om också uppskattas av Kristallen-juryn. Granskningen av Mathem är vardagsnära journalistik som har väckt ett stort engagemang, säger Martin Schori, chef för Aftonbladet Gräv & Story.

Övriga nominerade i samma kategori är TV4:s ”Efter fem”, SVT:s ”Svenska nyheter”, SVT:s ”Korrespondenterna” om IS-svenskarna samt DI TV:s ”Börsmorgon – rapportextra”.

Dessutom har streamingjätten Netflix fått sina första nomineringar till det svenska tv-priset, för succéserien ”Största av allt”. Serien har nominerats i så väl bästa kvinnliga som manliga skådespelare i en tv-produktion (Hanna Ardéhn respektive Felix Sandman) och även i kategorin Årets tv-drama.

Priserna delas ut på en gala 30 augusti.

Fler avsnitt av 200 sekunder:

Publicerad:

LÄS VIDARE