Camilla Läckbergs manskritik: ”Deras egon kommer alltid i vägen”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Camilla Läckberg tycker att det skiljer sig rejält hur män och kvinnor betraktar sina kroppar.

Det berättar hon om i ”Framgångspodden” med Alexander Pärleros.

– Ni kan prutta, klia er i näsan och hitta något intressant, säger hon i podden.

Författaren Camilla Läckberg, 44, är just nu aktuell med boken ”En bur av guld”, som handlar om kvinnan Faye som blir bedragen och utnyttjad av sin man Jack.

I ”Framgångspodden” berättar Läckberg att hon i sitt researcharbete till boken surfat in på porrsidor för att kunna skildra Jacks porrfilmsvanor, vilket var allt annat än lätt.

– Det var så svårt att skriva de här sakerna. Det är så fruktansvärt långt utanför min comfort zone och det finns inget värre än dåliga sexscener i böcker. Män är sämre på det faktiskt, deras egon kommer alltid i vägen, säger Läckberg och fortsätter:

– Det blir alltid ur ett manligt perspektiv, att framhäva deras drömbild om hur de själva vill framstå i sängen.

Camilla Läckberg.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg.

”Det ska inspekteras”

Camilla Läckberg säger vidare att män är mer gränslösa och gillar allt med sin kropp.

–Ni kan prutta, klia er i näsan och hitta något intressant. Det ska kollas på allting. Det ska inspekteras. Allt som kommer från den egna kroppen är fantastiskt.

Samtidigt fascineras hon av mäns självkänsla.

– Man kan sitta på en restaurang och kolla mot baren och se två skitsnygga 20-åringar, riktigt apsnygga, och så kommer det en snubbe på 50 plus, ganska rejäl och med ölkagge, med ett stort självförtroende. Han tänker på allvar “Jag har en chans här. Jag har faktiskt en reell möjlighet”.

– Det där kan jag både fascineras av och lite beundra och önska att vi kvinnor hade lite mer av, för vi är precis tvärtom. Kvinnor kan vara hur snygga som helst, men när de ser sig själva i spegeln ser de inbillade skavanker.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN