Ryan Reynolds och Blake Livelys bröllopsskam

Ångrar vigseln på plantage där slavar hölls fångna

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:
Blake Lively och Ryan Reynolds gifte sig 2012.
Foto: Jordan Strauss / TT
Blake Lively och Ryan Reynolds gifte sig 2012.

Filmstjärneparet gifte sig på en plantage där slavar hållits i fångenskap.

I dag ångrar de bröllopet.

– Det är någonting som vi alltid kommer att vara djupt ledsna över, säger Ryan Reynolds till Fast company.

Skådespelarena Blake Lively, 32, och Ryan Reynolds, 43, sa ja till varandra i Charleston, South Carolina 2012. Platsen heter Boone Hall och är en av de äldsta plantagen i USA där slavar hölls under 1800-talet. En bröllopslokal de i dag ångrar djupt, skriver CNN.

Det var inte förrän 2018 som bröllopet kom på tal ordentligt. Det var i samband med att Ryan Reynolds twittrade sitt stöd för superhjältefilmen ”Black panther”, som blivit hyllad för sin representation av svarta skådespelare i superhjältekategorin. Han kritiserades då hårt och blev kallad för ”hycklare”, bland annat på Twitter.

”Ett gigantiskt misstag”

I en intervju med Fast company berättar Ryan Reynolds om ångern han och Blake Lively känner idag.

– Det är någonting som vi alltid kommer att vara djupt ledsna över. Det är omöjligt att få det ogjort. Vad vi såg då på den tiden var en bröllopslokal på Pinterest. Vad vi såg efteråt var en plats byggd på förödande tragedier, säger han.

Foto: boonehallplantation.com
Plantagen Boone Hall i delstaten South Carolina.

Reynolds berättar att de gifte om sig hemma för några år sedan.

– Men skam fungerar på ett märkligt sätt. Ett gigantiskt misstag kan få en att stänga av, eller så får det dig att vilja göra om och göra rätt.

Paret är idag engagerade i mänskliga rättighetsfrågor och i juni donerade paret 200 000 dollar, ungefär 1,7 miljoner kronor, till civilrättsorganisationen NAACP Legal Defense Fund. Förra året ska paret även donerat totalt en miljon dollar till samma organisation, men även till Young Center for Immigrant Children's Rights som jobbar för immigrerade barns rättigheter.

Publicerad:

LÄS VIDARE