Selena Gomez fans rasar mot osmakliga skämt i ungdomsserie

Driver med stjärnans njurtransplantation i ”Saved by the bell”

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:

Selena Gomez genomgick en njurtransplantation 2017.

I den amerikanska ungdomsserien skämtar karaktärerna om hennes operation.

”Är ni seriösa? Det här är så vidrigt”, skriver ett fan på Twitter.

Selena Gomez.
Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN
Selena Gomez.

Hollywoodstjärnan Selena Gomez, 28, lider av den autoimmuna och kroniska sjukdomen lupus och 2017 tvingades hon genomgå en njurtransplantation för att överleva. Nu rasar hennes fans över osmakliga skämt om operationen i den populära ungdomsserien ”Saved by the bell”, rapporterar Billboard.

Serien som är en nyversion av 90-talslångköraren ”Pang i plugget” visas på NBC:s streamingtjänst Peacock. I en scen spekulerar karaktärerna om vem det var som donerade sin njure till Selena Gomez.

– Jag har fakta på att det var Justin Biebers mamma som donerade sin njure, säger ena karaktären.

– Det var Demi Lovatos njure, säger en annan karaktär.

”Det är så vidrigt”

I en annan scen står det sprayat med svart färg på väggen i bakgrunden: ”Har Selena Gomez ens några njurar?”

Hennes fans har reagerat starkt i sociala medier och menar att det är rent utav osmakligt. En riktar kritiken direkt mot Peacock på Twitter.

”Är ni seriösa? Det här är så vidrigt. Tjejen har genomgått en livshotande operation. Det finns ingenting roligt med det här”, skriver hon.

En annan skriver på Twitter att hon förlorade sin farmor till följd av sjukdomen lupus och hon inte kan förstå hur man kan skämta om det.

Visade upp ärret

Det var Selena Gomez bästa vän Francia Raisa, 32, som donerade sin njure 2017. Och så sent som i höstas vågade Gomez för första gången visa upp sitt ärr i sociala medier.

”Nu, mer än någonsin, känner jag mig bekväm i vem jag är och vad jag gick igenom... Och jag är stolt över det”, skrev stjärnan då på Instagram.

Peacock ber om ursäkt

Enligt Variety har kanalen tagit åt sig av kritiken och ber Gomez om ursäkt i ett offentligt uttalande.

”Vi ber om ursäkt. Syftet var aldrig att förlöjliga Selenas hälsa. Vi har varit i kontakt med hennes team och vi kommer att donera till hennes forskningsfond”, skriver Peacock.

Publicerad:

LÄS VIDARE