Förklädd Mannerström dyker upp i ny tv-satsning

”Fick mig att inse att det finns ett Sverige som man inte ser så ofta”

Av: Angelica Linde

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Kanal 5
Mystiske Leif Mannerström.

NÖJE

Kändisar klär ut sig och jobbar i välgörenhetsorganisationer, för att sedan avslöja sig och ge en donation.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att ”Hemlige miljonären” kommer tillbaka i rutan.

– Det var väldigt intressant. Det gjorde ett stort intryck på mig, och fick mig att inse att det finns ett Sverige som man inte ser så ofta, säger Leif Mannerström, en av kändisarna som medverkar i programmet.

Nu är det dags för fler kändisar att överraska välgörenhetsorganisationer i rutan.

”Hemlige miljonären” kommer tillbaka i Kanal 5 nästa månad.

Programmet går ut på att en kändis per avsnitt hjälper till och jobbar i en organisation vars arbete de brinner för. Men de gör det i förklädnad, så att ingen ska veta vem de är. I slutet av programmet avslöjar de sig, och ger en donation till organisationen.

Denna omgång kommer välgörenhetsorganisationer få besök av Leif Mannerström, Isabel Adrian, Thomas Ravelli, Sina ”Sean Banan” Samadi, Patrik Sjöberg och Jonas Berg.

”Delar inte ens ut en klapp på axeln”

– Det var väldigt intressant. Det gjorde ett stort intryck på mig, och fick mig att inse att det finns ett Sverige som man inte ser så ofta, säger Leif Mannerström, 77, till Nöjesbladet.

Mannerström besöker flera olika ställen, bland annat en kyrka och ett barnsjukhus.

– Det som gjort sämst intryck på mig var när vi var i Johanneskyrkan, att kommunen inte ens kan dela ut en klapp på axeln och säga att de gör ett bra jobb och uppmuntra de människor som sliter för detta, säger han.

Hoppas på en förändring

Mannerström har länge kämpat för att godare, bättre och mer näringsriktig mat ska serveras på barnsjukhus såväl som i äldrevården. Han hoppas att programmet kan göra en förändring.

– Jag och min son brukar vara i Östra sjukhuset på barncancer-avdelningen en eller två gånger om året och laga mat åt dem. Det är en ynnest att få göra det, säger han och fortsätter:

– Vi tror vi har skyddsnät här i Sverige, men det gäller inte alla. Det finns många människor som hamnar i kläm. Jag fick träffa personer som inte haft det så lätt. Jag hoppas att det här programmet kan leda till att man tar tag i problemen som visas där. Det jag har sett har varit hemskt. Man tror inte att det går till så i Sverige.

”Hemliga miljonären” kommer sändas måndagar 20.00 i Kanal 5 från och med 24 april.

Publicerad:

LÄS VIDARE