”Jag är kär som f n”

Publicerad:
Uppdaterad:
tillbaka i rutan i kväll Peter Settman tog över ”Så skall det låta” efter Peter Harrysson förra året   men har ännu inte fått några reaktioner från det gamla gardet. ”Kanske hade det känts bättre för dem om programmet lagts ned än att det dök upp några tomtar från vänster”, säger han.
Foto: Karin törnblom
tillbaka i rutan i kväll Peter Settman tog över ”Så skall det låta” efter Peter Harrysson förra året men har ännu inte fått några reaktioner från det gamla gardet. ”Kanske hade det känts bättre för dem om programmet lagts ned än att det dök upp några tomtar från vänster”, säger han.

Programledare för folkkära ”Så ska det låta”, eget bolag med växtvärk – och nyförlovad.

– Det är ballt att bli förälskad när man är lite äldre, säger Peter Settman, 37.

Det vilar ett lugn över Balubas öppna kontor i Stockholm. Men skenet bedrar.

Event- och tv-produktionsbolaget håller på att växa ur kostymen och måste flytta.

– Vi är mellan olika produktioner nu men annars är det så jävla stojigt. Några testar nya sketcher på ett ställe och någon annan försöker skriva, säger ägaren Peter Settman.

Har 20 anställda

Företaget startade han redan 1989. I dag, med bland annat humorserien ”Hey baberiba” i bagaget, har Peter drygt 20 fast anställda och en omsättning på närmare 120 miljoner kronor.

– Det är först under 2006 som jag kan göra en privat utdelning från företaget. Hittills har jag köpt något nytt för varje krona vi tjänat.

Hur känns det att ta ut pengar efter nästan 20 år?

- Det är bra, även om det är mest symboliskt. Jag har aldrig hunnit få behov av att bränna pengar och beställa in mäklarbrickor på krogen.

Har du fortfarande lika ont om tid?

- Jag har blivit bättre på att ta mig tid. Att unna mig. Förr var jag aldrig ledig. Man kan alltid välja – och jag valde arbetet.

Har du betalat ett högt pris?

- Mm. Men jag kanske kan betala igen nu. Jag vill inte jobba på det sättet längre. Och nu ansvarar jag för två pojkar varannan vecka.

Du förlovade dig med din sambo Anna nyligen. Är du kär?

- Som fan. Det är ballt att bli förälskad när man är lite äldre. Man har inte samma behov av att göra om folk, att justera den andra. Båda är tryggare i sig själva. Jag är nog en klokare och roligare snubbe nu.

Är du en komiker, även på hemmaplan?

- Nja, inte lika mycket. Jag sitter inte och skämtar hela tiden, men jag är en spelevink. Och det är väldigt sällan jag bråkar.

Och nu ska ni gifta er?

- Jag har friat men det finns ingen hemlig agenda. Bara steget att förlova sig var avancerat. Det är inte så lätt att få henne på fall och hon är fortfarande paff. Hon hade inte förstått att jag kunde planera så, haha.

Hur friade du?

- Det är privat, men vi var utomlands och hon var inte beredd på det.

En comeback

- Genombrottet som programledare kom med Melodifestivalen 2004. Efter att ha jobbat bakom kameran och mest varit känd från humorduon Ronny & Ragge, slog Peter i underläge.

– Det var en comeback för mig. Några sa: ”Jag har aldrig gillat det du sysslat med men det här var kul.” Det är häftigt när folk har en bild av en och man gör något helt annat.

Nu väntar nya säsongen av ”Så ska det låta”, med premiär i kväll.

Vad har du fått för reaktioner från Harryson och resten av det gamla gardet?

- Inga alls. Men de kanske inte har sett programmet eller så tycker de inte att det är bra. Jag vet inte. Kanske hade det känts bättre för dem om programmet hade lagts ned än att det dök upp några tomtar från vänster.

Settman om...

Fakta

Joacim Persson

Publicerad: