Amanda Lind förbereder nya krisstöd: ”Kommer att vara tufft framöver”

Publicerad:

NÖJE

Enligt Amanda Lind är nya krisstöd till kulturbranschen på gång.

”En öppning kommer att behöva ske stegvis vilket gör att det kommer vara tufft också framöver,” skriver kulturministern till Aftonbladet.

Kulturminister Amanda Lind (MP) säger att hon jobbar hårt för att så fort smittläget tillåter stegvis kunna öppna verksamheter på ett smittsäkert sätt.

”Även om vi inte är nära en situation med helt oreglerade folksamlingar så har regeringen varit tydlig med att dagens begränsningar om 8 personer inte ska ligga kvar längre än absolut nödvändigt,” skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

”Folkhälsomyndigheten har presenterat förslag på hur en stegvis öppning kan ske, och det är bra, men det kommer dröja länge innan allt är som vanligt.”

Nära ett besked

Till dess jobbar Amanda Lind på att stötta kulturbranschen i form av nya krisstöd som hon hoppas kunna ge besked om snart.

”Eftersom pandemin inte är över än så ser jag att vi fortsatt kommer behöva stötta branschen. Det är en historisk nedstängning, både i tid och omfattning, som självklart får stora ekonomiska konsekvenser,” skriver hon.

”Regeringen och samarbetspartierna har redan gett besked att omsättningsstödet för enskilda firmor och hyresstödet förlängs till och med juni. Och jag hoppas att i närtid kunna ge nya besked även vad gäller kulturstöden.”

Amanda Lind meddelar Aftonbladet att ett krisstödspaket till kulturbranschen är på väg.
Foto: Christine Olsson/TT
Amanda Lind meddelar Aftonbladet att ett krisstödspaket till kulturbranschen är på väg.
Publicerad: