Ordern: var snällare mot JLo och Reese Witherspoon

Branschtidningens chef avgår efter ägarekrav

Publicerad:
Ett internmejl från Hollywood Reporters ägare klagar över att den negativa Hollywoodbevakningen gått ut över en glamorös tillställning med Reese Witherspoon.
Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Ett internmejl från Hollywood Reporters ägare klagar över att den negativa Hollywoodbevakningen gått ut över en glamorös tillställning med Reese Witherspoon.

NÖJE

HOLLYWOOD. Mitt under brinnande coronakris skakas Hollywood av en medieskandal.

På måndagen lämnade branschtidningen Hollywood Reporters chefredaktör Matthew Belloni sin post i protest.

Orsak: Han hade berordrats vara extra snäll mot Jennifer Lopez, undvika att skriva om biofloppar och lätta på den negativa bevakningen av branschen.

Ordern fick han av tidningens huvudägare MRC, där Deanna Brown är vd.

I mejl som sajten The Daily Beast tagit del av är hon kritisk mot flera artiklar, bland annat en med en lista över ”episka floppar”.

”Det handlar inte om att inte täcka ”flopparna” i branschen och utbilda världen i varför vissa saker inte var framgångsrika. Men den sortens skadeglädje i en slags pågående negativitet är utmattande och inte del av vår strategi.”

I samma mejl uppgav hon att den negativa bevakningen hade fläckat ner en tillställning som tidningen hade med Reese Witherspoon.

”Vi hade vår stora tillställning med hyllningen av Reese och det befläckades av annan negativ bevakning.”

Vid ett annat tillfälle klagade Brown över tonen i rapporteringen om att Jennifer Lopez skrivit nytt kontrakt med företaget Guess. Brown ansåg att hon och chefredaktören behöver vara på samma sida när det gäller den typ av bevakning.

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN
Tidningens ägare är missnöjd med rapporteringen om Jennifer Lopez.

Försökte stoppa artiklar

Hon vände sig också mot att artikelförfattaren hade inkluderat uppgiften om sexanklagelser mot Guess medgrundare Paul Marciano och påminde chefredaktören om att MRC gjorde affärer med Lopez.

”Hur tjänar det här branschen, kändisen eller företaget? ( ) Vi hade en överenskommelse om att du skulle varna mig inför något kontroversiellt. Det här kvalificerar (enbart genom rubriken) såväl som beröringspunkterna till JLo och företaget”.

Både The Daily Beast och The Wrap rapporterar att ägarna ska ha försökt stoppa flera artiklar, bland annat den om att skådespelerskan Louise Linton är gift med den amerikanske finansministern Steven Mnuchin.

Varken Brown eller Belloni har kommenterat uppgifterna.

Belloni bekräftar dock i ett uttalande att han lämnat sin post inom företaget och att brytningen till 100 procent skett i samförstånd.

Publicerad:

LÄS VIDARE