Gry Forssell

Gry Forssell om saknaden efter Adam Alsing

”Alla de här abstrakta siffrorna blev plötsligt konkreta”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Adam Alsing dog i sviterna av covid-19 tidigare i år.

Gry Forssell saknar sin vän och menar att vi måste fortsätta ta pandemin på allvar.

– Det har varit så konstigt att inte ha honom där och det har varit sorgset och ledsamt på jobbet, säger hon.

När Gry Forssell, 47, svarar i telefonen är hon i stallet och tar hand om hästarna i det fina vädret.

– Min son Vincent fattar inte och undrar hur många timmar man lägger ner på det varje dag. Då brukar jag kontra med att säga att det är lika många timmar som han spelar Fortnite eller Counter Strike, säger hon.

Hon brukade sända radio tillsammans med Adam Alsing under flera år och de blev vänner. Men i april dog Alsing i sviterna av covid-19, något som slog ner som en bomb i Sverige. Flera sörjde den folkkära tv- och radioprofilen.

– Alla de här abstrakta siffrorna blev plötsligt konkreta för alla som har träffat Adam och för alla som inte träffat honom. Alla hade en relation till honom, det kunde vara via tv eller radio eller att man kände honom privat. Många hade inbillat sig att det bara berörde äldre och sjuka människor, men sen dog Adam och då blev det konkret, säger Gry Forssell.

Adam Alsing och Gry Forssell jobbade ihop under flera år, här i samband med frågatävlingen ”Pokerfejs”.

”Vi får inte glömma och tro att det är över”

Mitt i jobbet med hästarna berättar hon om tiden efter Alsings bortgång.

– Vi möttes ju varje dag där vi arbetade trots att vi var på olika radiostationer. Det har varit så konstigt att inte ha honom där och det har varit sorgset och ledsamt på jobbet. Men på vår arbetsplats har de tagit det väldigt allvarligt och vi har varit stenhårda med att folk inte får komma in om de är sjuka och att man inte ska röra varandras grejer, säger hon.

– Samtidigt måste vi tänka på att det är ju inte bara han. Folk dör ju varje dag. Vi får inte glömma och tro att det är över. Vi måste fortsätta att sköta oss, fortsätter Gry Forssell.

Saknar du honom?

– Ja, det är självklart att jag gör.

”Det var ju inte riktigt det jag hade tänkt mig i år”

TV4-programledarens sommar kommer bli annorlunda mot hur de brukar se ut. Vanligtvis står Gry Forssell på Gröna lunds stora scen och leder ”Sommarkrysset”. Det har hon gjort sedan 2006 med paus 2009 då hon fick barn.

– För första gången på länge har jag inte något planerat. Jag hade tänkt att första sommaren utan ”Sommarkrysset” så skulle jag hyra hus utomlands och åka bort ett tag. Tidigare har jag åkt till stugan kanske och kommit tillbaka på fredagskvällen för att vara redo för sändning på lördagen. Nu blir det ju inte utomlands och det var ju inte riktigt det jag hade tänkt mig i år, säger hon.

”Sommarkrysset” med Gry Forssell i spetsen skulle egentligen haft premiär nästa lördag.

Hur känns det att inte göra ”Sommarkrysset” i år?

– Det hade egentligen haft premiär nästa lördag så det har inte riktigt hunnit sjunka in ännu. Men jag saknar ju det jättemycket. Framför allt kollegorna som jag har arbetat med. De saknar jag jättemycket. Att Gröna lund är stängt är också så himla tråkigt. De har fått alldeles för lite credd för den folkparksgärning de gör. Det är allt från konserter till attraktioner liksom. Att karusellerna inte ska snurra där är så tråkigt.

”Efter den här pissvåren är det så viktigt att människor får tillbaka lite livslust”

Hon tycker att det ska bli skönt med sammanhängande ledighet under sommaren och berättar att hon älskar sol och värme.

– Efter den här pissvåren är det så viktigt att människor får tillbaka lite livslust i och med det fina vädret och verkligen kan känna den här sommarkänslan. Får man inte det blir man så jävla deppig i augusti, säger hon.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Titti Schultz: ”Folk är otroligt naiva – det gör mig förbannad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Gry Forssell

Adam Alsing