PH-Tanja: Jag fick 16 000 volt genom kroppen

Berättar om brännskadan som täcker halva kroppen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon har ärr som täcker 50 procent av kroppen.

Nu berättar ”Paradise hotel”-deltagaren Tanja Kallin om brännskadan.

– Jag kom åt en tågledning så jag fick 16 000 volt genom mig, säger hon.

Precis som övriga ”Paradise hotel”-deltagare har Tanja Kallin, 22, inga problem att visa upp sig inför hundratusentals tv-tittare i badkläder. Men hon är också van vid att få frågor när hon gör det.

– Jag uppskattar hellre att nån frågar vad som har hänt än att folk bara glor, säger hon.

 Tanja Kallin
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Tanja Kallin

”Det small till”

Anledningen är en brännskada som täcker 50 procent av hennes kropp. För Aftonbladet berättar hon om olyckan som hände för sex år sedan, på skolavslutningen efter nionde klass.

– Jag kom åt en tågledning, så jag fick 16 000 volt i mig. Jag klättrade upp på en tågbro, så kom jag åt den. Vi skulle kika på en soluppgång, det var vid skolavslutningen i nian, för sex år sen, säger hon.

Vad hände?

– Det small till och sen vaknade jag upp och levde och mådde bra, säger hon.

Fast helt sant är det inte. Hon blev kvar på sjukhuset under flera månader efter olyckan och ärren efter brännskadan täcker fortfarande halva kroppen. Hon känner fortfarande av smärtor på bröstet och har nästan ingen känsel i ena armen.

– Man blir så tacksam över livet. Det är därför jag hoppade på det här tåget. Man vill inte missa nånting i livet för det är så ömtåligt och skört, säger hon.

Saknar känsel i armen

– Det är en 50-procentig brännskada. Trynet klarade sig, händerna klarade sig, knäna och nedåt och ryggen och lite så där, säger hon med ett skratt.

Hon får ofta frågor om vad hon råkat ut för.

– Det är bara att svara att det är en brännskada. Jag tycker att det är viktigt att skitsamma hur du ser ut, bara du är trevlig. Man får mycket självinsikt efter en sån här grej. Jag är så bekväm i mig själv, jag ser ut så här. Det spelar ingen roll.

Gör det ont, känner du av det?

– Jag har typ ingen känsel i högerarmen och jag tappar grejer. Jag har lite smärta på bröstet. Men annars går det bra, säger hon.

”Paradise hotel” sänds måndag till onsdag 22.00 på Viafree.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN