Josephine Bornebusch: Så blir nästa säsong av hyllade ”Älska mig”

Aftonbladet på plats under sista inspelningsdagen av succéserien

Av: Natalie Demirian

Publicerad:

Nästa säsong av Josephine Bornebuschs ”Älska mig” är färdiginspelad.

Succéserien kommer nu att gå mer in på djupet hos rollfigurerna.

– Det är ännu större känslor och större problem, om möjligt, säger skaparen Josephine Bornebusch.

En lokal i centrala Stockholm har tillfälligt omvandlats till en sängrestaurang. En sådan som man tänker bara finns i städer som New York, där man behöver ta av sig skorna innan man lägger sig så bekvämt som det nu går i en säng bland annat folk.

Det är den sista inspelningsdagen av den andra säsongen av Josephine Bornebuschs succéserie ”Älska mig”.

Aron (Gustav Lindh), Anita (Görel Crona), Sten (Johan Ulveson) och en än så länge hemlig rollfigur ligger i sängen.

– Där satt den, säger Josephine Bornebusch, 38, efter några omtagningar av scenen.

Kritikerhyllad och en publiksuccé

Den första säsongen har hyllats av så väl kritiker som tittare. Serien är också den mest sedda originalserien på Viaplay någonsin. Så hur ska då Josephine Bornebusch leva upp till förväntningarna?

1 av 7 | Foto: Pontus Orre
Josephine Bornebusch samtalar med fotografen Ragna Jorming och first assistant director Niklas Sjöström. Filmregissören Josefin Bornebusch under inspelningen av andra säsongen av Josefins tv-serie ”Älska mig”.

– Det är alltid läskigt att göra en andra säsong. Jag borde kanske tycka att det är ännu läskigare eftersom att den första säsongen fick ett så fint mottagande. Men å andra sidan, har man gjort en säsong som inte har mottagits så bra är det ju också läskigt med en andra säsong. Så det är nog läskigt med en säsong två oavsett. Man vill ju känna att man har något att berätta. Och det har jag. Så det känns bra.

Drömprojektet

Utöver att spela en av huvudrollerna, läkaren Clara, har hon även skrivit manus och regisserat serien som hon kallar för sitt drömprojekt och sin lilla baby.

– Det är klart att det är mycket, det tar mer tid än om man bara skådespelar, bara regisserar eller bara skriver manus. Men samtidigt har jag ju historien i mig eftersom att det är jag som har kommit på och skrivit den. Jag ser framför mig exakt hur allting ska vara, förklarar hon under en kort lunchpaus innan det är dags att fortsätta inspelningen.

Oron inför att sitta på tre stolar samtidigt var större inför den första säsongen än nu.

– Då tänkte jag att klarar jag av att sitta på alla de här stolarna och kommer de andra skådespelarna att tycka att det känns konstigt? Men de har varit så fina, jag har ju verkligen ett guldgäng här.

Större problem i säsong två

Nästa säsong är tänkt att släppas under hösten 2020. Därför är hon väldigt sparsam med ledtrådar om vad den egentligen kommer att handla om.

– Vi går mer in på djupet kan man säga. Nu när man vet vilka karaktärerna är blir det lättare att gå in i deras riktiga ångest. Jag försöker att hålla samma humor och samma mörka ton i säsong två som i den första säsongen, men det kanske är djupare problem som behandlas nu.

1 av 8 | Foto: Pontus Orre
Gustav Lindh. 

Tar säsongen vid precis där den första slutar eller blir det ett hopp i tiden?

– Det är ett hopp i tiden, på nästan två år. Det är egentligen bara baserat på historien i säsong två, som jag inte kan spoila nu. Men det blev logiskt att det hade gått två år av en massa olika anledningar.

Kan du berätta något mer om handlingen utan att spoila?

– Det handlar fortfarande om samma karaktärer, och det kommer in några nya. Anitas bror kommer in, en ny kollega till Aron och en ny, vad ska man säga, komplicerad relation till Aron. Så vi har adderat lite människor i serien. Det blir mycket mörker men också mycket kärlek, passion, tårar och skratt. Det är ännu större känslor och större problem, om möjligt. Men jag vågar faktiskt inte säga mer än så.

Intresse i USA

Den här säsongen tog lika lång tid att spela in som den förra, cirka tre månader. Därefter hoppar Josephine Bornebusch in i klipprummet.

Samtidigt har det amerikanska bolaget ABC köpt upp rättigheterna för en eventuell remake, som Bornebusch då kommer att vara exekutiv producent för.

– Man vet ju aldrig vad som händer med sånt här, jag har inte tagit ut segern i förskott. Det är förstås otroligt roligt, rättigheten köptes ju till och med innan den hade sänts ens en gång i Sverige. Men som sagt, man har ingen aning om vad det kommer att landa i, eller om det ens blir någonting.

Redan nu finns det tankar om en eventuell tredje säsong.

– Tankarna finns alltid där, speciellt i slutfasen nu. Det har man i huvudet. Men nu ska jag försöka ta mig igenom den här säsongen först.

Publicerad:

LÄS VIDARE