Philips hårda kritik efter uttåget: ”Jävligt sne”

Fick lämna ”Big brother” efter bara en vecka i huset

Reporter: Alex Hartelius/Meter

Publicerad:
Philip Wesselhoff, 24, fick lämna ”Big brother” efter bara en vecka.
Foto: TV4
Philip Wesselhoff, 24, fick lämna ”Big brother” efter bara en vecka.

Philip Wesselhoffs vistelse i ”Big brother"-huset blev inte långvarig.

Nu riktar han hård kritik mot produktionen och tycker aldrig att han fick någon chans.

– Jag är jävligt sne, det måste jag säga, säger han. 

I förra måndagens veckofinal gick Frida Skoglund och Philip Wesselhoff in i ”Big brother”-huset. För den sistnämnda blev det bara en vecka i programmet och han fick lämna efter att ha hängt löst tillsammans med Veronica Klöfver Rama. 

Philip Wesselhoff sågar nu upplägget och tycker det är dåligt av produktionen att ha ett Robinson-tema, där matransonen är begränsad och deltagarna måste leva ett robinsonliknande liv. 

– Det är klart man blir utröstad direkt om man inte får något käk. Man får inte chansen att visa framfötterna, eller visa upp en rolig sida, om man bara sover hela tiden. Jag är jävligt sne, det måste jag säga, säger han. 

Har du pratat med produktionen?

– De säger ”det är bara ett spel” och bla bla bla. Men ärligt talat? Kom igen nu för fan.

Du tycker det är orättvist?

– Det är definitivt orättvist och jag är sne.

Foto: TV4
Philip Wesselhoff.

Matbristen gjorde att Philip Wesselhoff hade svårt att komma in i gruppen ordentligt. De sista tre dagarna, när deltagarna fick äta som vanligt, hade han precis börjat komma närmre gänget och då tyckte han att det började bli kul.

– Men de andra dagarna var det hur kefft som helst.

Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, tycker det är tråkigt att Philip är missnöjd med upplägget.

– Vi har olika teman varje vecka, och jag kan bara beklaga att Philip inte uppskattade just Robinson-temat, säger han.

Tog med sig munskydd

På måndagen gick flera av deltagarna runt med munskydd i huset och på utegården. Munskydden hade Philip Wesselhoff tagit med sig och tanken var att lura de andra deltagarna att produktionen nu krävde alla att bära munskydd. 

– Vi fick en idé att vi skulle jävlas med alla andra, men det tog inte lång tid innan produktionen kallade in oss och sa att vi fort som in i helvete skulle lämna tillbaka alla munskydd.

Philip hade innan medverkan hängt med i nyhetsflödet om coronaspridningen i Sverige, men blev chockad över läget när han läste om läget efter uttåget.

– När jag kom in var det 168 fall och nu är det över ett tusen och flera döda. Man fick en sån otrolig chock. 

– I går kväll när jag kom ut åkte vi igenom hela Stockholm och såg inte en jävel. Otroligt sjukt.

Sa upp sig från jobbet

Philip Wesselhoff upplevde att det var många som satsade alldeles för mycket på det taktiska spelet. Själv gick han in med inställningen att bara ha kul.

– Det är otroligt tråkigt om man ska basera hela sin vistelse på att köra taktiskt och tänka på miljonen. Det är mycket roligare att bara chilla med dem som har kul. Det blir ju att man distanserar sig själv från deltagarna som vill ha mycket kameratid. Jasmine sa flera gånger att det är viktigt med kameratid och Amilia upprepade sina skämt hela jävla tiden – och om man inte följer liven så tror jag inte man ser det.

På förhand trodde Philip att han skulle ha svårt för Mergim Feka, men blev positivt överraskad under sin tid i huset. 

– Han mår inte bra där inne, men det har blivit mycket bättre och det är jag jävligt glad för. När jag gick in trodde jag att jag skulle ha problem med honom, men han har steppat upp och varit väldigt go. 

Vem hejar du på?

– Det är svårt, det är svårt. Jag hejar på Frida och Glasman. Jag hade sagt Sami och Glasman, men jag är väldigt säker på att Sami gått rätt ut om Glasman åkt. Sami älskar Glasman som fan och han tänker på sina polare mer än på miljonen.

Innan sin medverkan i ”Big brother” sa Philip Wesselhoff upp sig från sitt jobb som personlig assistent. Vad han ska göra nu är fortfarande oklart. 

– Skriv att jag är arbetssökande och öppen för förslag.

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

”Big brother Inifrån” är ett samarbete mellan Aftonbladet och Meter/TV4, läs mer om det här.

Publicerad: