Gucci

Gucci rasar mot Lady Gaga-filmen

Av: 

Linn Elmervik

Lady Gaga och Adam Driver har huvudrollerna i ”House of Gucci”.

Foto: FABIO LOVINO/UNIVERSAL AND MGM

NÖJE

Gucci-familjen sågar filmen ”House of Gucci” – redan innan den haft premiär.

Släktingarna menar att produktionen tjänar pengar på deras familj och att Al Pacino är ”för fet och kort” för att spela Aldo Gucci.

– Vi är genuint besvikna, säger Patrizia Gucci, barnbarnsbarn till Guccio Gucci.

”House of Gucci” med Lady Gaga och Adam Driver i huvudrollerna har premiär i höst. Men redan nu riktar familjen bakom det legendariska klädmärket hård kritik mot produktionen.

– Vi är genuint besvikna. Jag pratar för hela familjen. De stjäl en familjs identitet för egen vinning och för att öka Hollywoodsystemets inkomster. Vår familj har en identitet, ett privatliv. Vi kan prata om allt men det finns en gräns som inte bör överträdas, säger Patrizia Gucci, barnbarnsbarn till grundaren Guccio Gucci och syssling till mördade Maurizio Gucci, till nyhetsbyrån AP.

Patrizia Reggiani på ex-makens begravning 1995.

Foto: LUCA BRUNO / TT NYHETSBYRÅN

”Är fet och kort”

Patrizia Gucci är också missnöjd med att världsstjärnan Al Pacino spelar hennes farfar Aldo Gucci efter att ha sett foton från inspelningen.

– Min farfar var en väldigt stilig man, som resten av Gucci-familjen, och väldigt lång och elegant med blåa ögon. Han spelas av Al Pacino som inte är särskilt lång och på det här fotot är han fet och kort med polisonger, riktigt ful. Skamligt, eftersom han inte liknar honom alls.

Även Maurizio Guccis ex-fru Patrizia Reggiani, som dömdes för att ha beställt mordet på sin man 1995, har kritiserat filmen.

– Jag är ganska irriterad över att Lady Gaga spelar mig i den nya Ridley Scott-filmen utan att ha brytt sig om att träffa mig. Det är en fråga om hyfs och respekt, sa hon till italienska ANSA i mars.

Lady Gaga under inspelningarna i Italien.

Foto: Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN

Mördades 1995

Maurizio Gucci mördades 1995, bara 46 år gammal, och ex-frun satt i fängelse i 16 år för att ha beställt mordet. Lady Gaga spelar Patrizia Reggiani och Adam Driver spelar Maurizio Gucci.

”House of Gucci”, i regi av Ridley Scott, väntas ha amerikansk premiär i november.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Farmen 2021 – så gick det sen för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Gucci

Lady Gaga

Adam Driver