”Alaskan Bush People”-profilen död

Billy Brown blev 68 år

Publicerad:
Uppdaterad:
Billy Brown.
Billy Brown.

NÖJE

Han gjorde succé med realityserien om livet i Alaskas vildmark.

Nu är ”Alaskan Bush People”-profilen Billy Brown död.

”Han levde livet på sin egna villkor”, skriver hans son.

Billy Brown dog i söndags kväll, uppger sonen Bear Brown på sitt privata Instagramkonto enligt People. Han blev 68 år.

”Vi är förkrossade över att meddela att vår älskade patriark Billy Brown gick bort i går kväll efter ett krampanfall. Han var vår bästa vän – en underbar och kärleksfull pappa, morfar och make och han kommer att vara djupt saknad. Han levde livet på sina egna villkor, utanför samhället och av jorden och lärde oss att leva på samma sätt. Vi planerar att hedra hans minne och fortsätta hans dröm”, skriver Bear.

Flyttade närmre staden

”Alaskan bush people” hade premiär i USA 2014 och har sänts på Discovery channel i Sverige. I serien får tittarna följa familjen Brown, bestående av pappa Bill, mamma Ami och sju vuxna barn som lever isolerade i Alaskas vildmark.

Men programmets äkthet har ifrågasatts. 2016 spreds rykten om att familjen inte alls bodde i vildmarken under inspelningarna utan på hotell i Hoonah, Alaska. När Ami diagnostiserades med lungcancer 2017 flyttade hon och Bill till Los Angeles för att hon skulle få vård på UCLA Medical Center.

Ami blev frisk, men efter sjukdomen köpte familjen ett hus närmare civilisationen i North Cascade Mountains i Washington.

Foto: Discovery Communications
Familjen Brown i ”Alaskan Bush people”.
Publicerad:

LÄS VIDARE