Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg stängs av efter Förintelse-uttalande

Ber om ursäkt på Twitter

Av: 

Linn Elmervik

TT

Whoopi Goldberg. Arkivbild
Whoopi Goldberg. Arkivbild

NÖJE

Whoopi Goldberg stängs av från pratshowen ”The view”.

I en paneldiskussion i programmet uttalade skådespelaren sig om Förintelsen och menade att den ”inte hade med ras att göra”.

Tv-bolaget ABC stänger av komikern och skådespelaren Whoopi Goldberg, 66, från pratshowen ”The view”, där hon är en av programledarna, i två veckor till följd av hennes uttalande om Förintelsen.

– Även om Whoopi har bett om ursäkt har jag bett henne att ta tid att reflektera och lära sig om hennes kommentarers påverkan, säger Kim Godwin, ordförande för ABC News, i ett uttalande.

Under en paneldiskussion i programmet i måndags fällde Goldberg en kommentar om att Förintelsen ”inte har med ras att göra” utan att den snarare ”handlar om människans grymhet mot andra människor.”

Bad om ursäkt

Då fick hon hård kritik.

Efter en tids blåsväder på sociala medier bad Goldberg om ursäkt på Twitter och skrev att Förintelsen hade sin grund i så väl mänsklig grymhet som etnicitet.

– Mina ord upprörde så många personer, vilket aldrig var min intention, säger hon och tillägger att hon är tacksam för den information hon har fått, vilket hjälpt henne förstå olika saker.

Sex miljoner judar mördades i Förintelsen. Utöver det förföljde, fängslade och dödade nazisterna miljontals andra, bland annat funktionsnedsatta och homosexuella.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Whoopi Goldberg

LÄS VIDARE

Största skandalerna i ”RuPaul’s dragrace”: Manipulativt monster

ÄMNEN I ARTIKELN

Whoopi Goldberg

Förintelsen

ABC