Jakob Öqvists tjuvjakt på tonårstjejerna

”Frågade efter kaffe” – radiostjärnan sprang efter tjuvarna i bostadsområdet

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

De två tonårsflickorna försökte fly på stulna sparkcyklar.

Men radioprofilen Jakob Öqvist tog upp jakten – efter att ha sett hur de ryckte åt sig saker från en grannes hem.

– Jag ner och jagar efter barfota, och kommer ikapp: ”hallå, hallå de där grejerna är inte era va?” De bara slänger det och drar, säger han i Mix Megapol.

Den misslyckade kuppen mot bostadsområdet skedde på måndagskvällen. Radioprofilen och komikern Jakob Öqvist, 49, berättar i Mix Megapols morgonshow ”Gry Forssell med vänner” om hur han kom på de två tonårsflickorna på bar gärning.

– Jag jagade tjuvar i går kväll, säger han i programmet på tisdagsmorgonen.

– På kvällen knackade det på dörren. Två söta tjejer stod utanför, i 17-årsåldern, och sa: ”Vi är jättesugna på en kopp kaffe”. Jag bara: ”Va?”. Då har de kommit till fel hus, ingen i huset dricker kaffe. De bara ”Nähä” och så gick de vidare.

”Gick in och ryckte åt sig”

Från husets högt belägna altan kunde Jakob Öqvists fru se hur de två tonårsflickorna gick vidare i bostadsområdet och hur de snart stod och samtalade med en granne några hundra meter från familjen Öqvists hus.

– Så såg hon hur grannen försvann in, så de frågade väl efter kaffe där också, säger Jakob Öqvist i ”Gry Forssell med vänner”.

– Så såg hon de här tjejerna. De gick in och bara ryckte tag i massa saker och så tog de två cyklar, såna här kickbikes, utanför huset och drog. Hon bara: ”De stjäl!”

Jakob Öqvist i ”Gry Forssell med Vänner”.
Foto: Linus Hallsenius.
Jakob Öqvist i ”Gry Forssell med Vänner”.

Jakob Öqvist hann inte ens sätta på sig skorna när han jagade efter tonårsflickorna.

– Jag ner och jagar efter barfota, och kommer ikapp: ”hallå, hallå de där grejerna är inte era va?” De bara slänger det och drar, säger han i Mix Megapol.

Kastade ifrån sig rånbytet

När Aftonbladet når Jakob Öqvist efter radiosändningen berättar han hur han sprang efter de två flickorna och fick dem att slänga ifrån sig såväl de stulna sparkcyklarna som saker som de hängt kring halsen.

– Det var nån väska och lite sånt. Jag tog med mig grejerna tillbaka till grannarna som inte hade fattat vad som hände. De bara: ”Det var ju två söta tjejer, som bara ville ha en kopp kaffe”. Kaffeflickor har visst fått en ny innebörd, säger han med ett skratt.

Ringde ni polisen?

– Nej, jag tänkte att de blev nog jävligt skrämda när jag kom och tog dem på bar gärning. Jag hade ändå bara ett litet signalement och de hade lämnat ifrån sig allt som de tagit. Men vi skrev i vår lokala Facebook-grupp och varnade för vad de gjort.

Publicerad:

LÄS VIDARE