Dokusåpaprofil fick kebabsås på pizzan – misshandlade bagaren

Döms till fängelse för 15 olika brott

Publicerad:

NÖJE

Han fick kebabsås på pizzan – då misshandlade dokusåpaprofilen bagaren.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse för totalt 15 olika brott varav tre fall av misshandel, delvis med inslag av förnedring enligt domen.

– Vi planerar definitivt att överklaga, säger tv-profilens advokat.

Dokusåpaprofilen hade beställt sin kebabpizza utan sås, och blev rasande när det ändå var kebabsås på. På en övervakningsfilm som visades under rättegången syns hur dokusåpadeltagaren slog pizzabagaren i ansiktet och sparkade honom i ryggen efter att denne försökt fösa ut den oönskade gästen ur restaurangen.

Förlorat dokusåpajobb

Nu fälls dokusåpadeltagaren i tingsrätten till fängelse mot sitt nekande för tre fall av misshandel, narkotikabrott, ringa vapenbrott, bedrägeri samt olaga tvång.

”Flera av de misshandelsgärningar han döms för förefaller också oprovocerade”, skriver tingsrätten i domen och konstaterar att det i ett av misshandelsfallen ”förekommit förnedrande inslag”.

Pizzan blev inte som dokusåpaprofilen ville ha den.
Foto: MAJA SUSLIN / TT
Pizzan blev inte som dokusåpaprofilen ville ha den.

Som förmildrande omständigheter nämns att dokusåpaprofilen ”på grund av gärningarna blivit av med arbete som skådespelare i en dokusåpa” och dessutom har haft svårt att få liknande jobb.

Dokusåpaprofilen har förnekat brott. Enligt domen erkände han vissa delar av händelseförloppen under rättegången, men hävdar att han handlat i nödvärn.

Lägenheten full med knark

Under en husrannsakan hos dokusåpaprofilen, som utfördes våren 2019, hittade polisen över 2 500 narkotikaklassade tabletter. Dessutom hittades 60 gram cannabis och dopningspreparat. Polisen beslagtog också en våg samt närmare 35 000 kronor i kontanter. Vid tillslaget hittades också en elpistol och flera hagelpatroner.

Vid ett tidigare tillfälle hade polisen också beslagtagit 40 narkotikaklassade tabletter och 50 gram cannabis från dokusåpaprofilen.

Han hävdade under rättegången att den beslagtagna narkotikan inte var hans, men textmeddelanden i tv-profilens telefon övertygade tingsrätten, som skriver i domen:

”Det är uppenbart att NN (dokusåpaprofilen, reds. anm.) genom meddelandena sålt narkotika”.

Totalt stod mannen, som är i 25-årsåldern, åtalad för 29 brott. Han fälldes för 15 och döms av tingsrätten till 10 månaders fängelse och skadestånd.

Tänker överklaga

Nöjesbladet har sökt den dömda dokusåpaprofilen, men enligt hans advokat vill han inte uttala sig. De förbereder sig nu för att överklaga domen.

– Ja, vi planerar definitivt att överklaga. Påföljdsfrågan är en viktig anledning och sen är det några punkter där vi inte delar tingsrättens bedömning i ansvarsfrågan fullt ut, säger dokusåpans försvarare.

Och med påföljdsfrågan, vad menar du då?

– Man kan i vissa lägen få skyddstillsyn eller den typen av icke frihetsberövande påföljd. Det är vad min klient önskar i första hand, för det som han ändå kommer att dömas för.

Publicerad:

LÄS VIDARE