TV4 i krismöte – efter Pernilla Wahlgrens nakenbilder

Avslöjar dramatiken i ”Här är ditt liv”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla och Niclas Wahlgren gjorde succé med ”Nicke och Nilla”.

Men det var nära att TV4 stoppade barnprogrammet.

– Precis när vi ska skriva kontraktet ringer projektledaren och säger: ”Major problem! Pernilla har vikt ut sig”, säger Niclas Wahlgren i ”Här är ditt liv”.

Pernilla Wahlgren kastade kläderna i magasinet Café för över 15 år sedan.

Samtidigt var hon aktuell med barnprogrammet ”Nicke och Nilla” på TV4, tillsammans med sin bror Niclas Wahlgren.

Det skapade panik på kanalen. I ”Här är ditt liv”, som leds av Carina Berg och visas på Dplay, avslöjar Niclas Wahlgren hur hela programidén höll på att gå i stöpet på grund av systerns lättklädda bilder.

– Precis när vi ska skriva kontraktet ringer projektledaren från kanalen till mig och säger: ”Major problem! Pernilla har vikt ut sig i tidningen. Hon kan inte bli barnprogramstjärna”, säger Niclas Wahlgren i programmet med ett skratt.

– Det var inte den bästa tajmingen kanske, medger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Jag hade spelat så mycket Pippi Långstrump och barnroller och elaka råttan Tjopsan. Och så råkade de säga: ”Hej, du har blivit vald till Sveriges sexigaste tjej. Hej, tänkte jag då”, säger hon.

Niclas Wahlgren kallades till krismöten, där han fick övertyga cheferna att programmet trots allt skulle bli en framgång.

– Jag var jättechockad. Jag bara såg att det här kommer gå åt skogen. De tänkte verkligen lägga ner. Det går inte. Jag fick sitta på stora möten och säga att det här skulle bli stor succé för TV4, säger han.

”Nicke och Nille” hette från början ”Nicke och Mojje”, och involverade då Niclas och Morgan ”Mojje” Johansson. Programmet sändes mellan 2000 och 2001, men när Mojje hoppade av kom Niclas på idén att skriva om konceptet och ta in systern i stället.

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Ur ”Här är ditt liv”.

TV4 vågade till slut satsa på ”Nicke och Nilla” trots utviken. Och Niclas Wahlgren fick rätt. Samarbetet blev en succé och resulterade i flera säsonger på kanalen, två guldsäljande CD-album, konsertturnéer och teaterföreställningar.

”Här är ditt liv” med Carina Berg är en remake av SVT:s gamla lördagsnöje med samma titel och som ursprungligen leddes av Lasse Holmquist. Programmet visas på dplay, där premiäravsnittet med Pernilla Wahlgren publicerades på juldagen. I kommande avsnitt hyllas Ewa Fröling, Leif GW Persson och Felix Herngren.

Publicerad:

LÄS VIDARE