Publicerad:

Lena Endre: Jag är inne på femte veckan i isolering

”Har just kunnat gå ut och ta lite luft”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:

Lena Endre fick skrota sin teaterpremiär i Oslo efter att hon blivit sjuk.

Nu har hon suttit isolerad i flera veckor.

– Jag har inte testats men när jag var i kontakt med 1177 sa de att det med all säkerhet var corona, säger hon till Femina.

Den folkkäre skådespelaren Lena Endre, 64, skulle ha regisserat en pjäs i Norge. Men i och med coronautbrottet fick de planerna skrotas. I en intervju med Femina berättar om det chockartade beskedet.

– Vi hade bara tre dagars genrep kvar när teatern och allt i Oslo stängde ned. Det var jäkligt snopet. Nu vet vi inte när den kan komma upp igen, säger hon.

”När jag var i kontakt med 1177 sa de att det med all säkerhet var corona”

Vid samma tidpunkt insjuknade hon och har efter det inte lämnat sitt hem.

– Jag tror att jag har råkat ut för corona själv, jag är inne på femte veckan i isolering nu och har just kunnat gå ut och ta lite luft. Jag har inte varit väldigt dålig men feber, tryck över bröstet, jättetrött och illamående, massa olika konstiga symptom. Jag har inte testats men när jag var i kontakt med 1177 sa de att det med all säkerhet var corona. Så jag hoppas att det ska vara check på den nu, säger hon till tidningen.

Lena Endre har suttit isolerad hemma i fem veckor.
Foto: NILSSON NILS PETTER
Lena Endre har suttit isolerad hemma i fem veckor.

”Det är katastrof för dem”

”Girls and boys” skulle haft premiär den 19 mars på Oslo Nye Teater. Den är inställd tillsvidare och nu längtar Lena Endre efter att få arbeta igen. Hon känner sig även tacksam för att hon har en fast anställning.

– Jag har min månadslön på Dramaten, men tänker främst på alla kollegor som går på korta kontrakt och från gig till gig, det är katastrof för dem. Jag hoppas att Teaterförbundet och A-kassan har pengar till dem som behöver nu, säger hon.

Aftonbladet har sökt Lena Endre.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: