Här häcklar De vet du kändisarna i nya låten

Sjunger om Bianca Ingrosso och Daniel Paris i nya låten: ”Det roliga är att så många vill bli som dem”

Publicerad:

NÖJE

De vet du går till attack mot personer som vill bli kändisar i sin nya singel.

Bianca Ingrosso, Andreas Wijk och Daniel Paris är några av de som får sig en känga i musikvideon till ”Profil” som släpps idag.

– De känner vi, de är våra kompisar så det är lugnt, säger Johan Gunterberg.

I nya låten ”Profil” sjunger humorgruppen De vet du ironiskt om många unga svenskars dröm om att bli Instagram-kändisar och influencers.

– Det har blivit lite av en livsstil. Folk är och vill bli profiler. Alla unga som växer upp vill vara influencers, säger Christopher Martland.

– Det är lite läskigt för det är inte bara bra sidor med det här yrket som vi skojar om. Man kan börja må pyton, det blir en jävla stress att man ska visa upp att man har det så bra hela tiden. Och den där Instagram-algoritmen som pressar folk att lägga upp så mycket som de bara kan, jag tror att det blir farligt, säger Johan Gunterberg.

1 av 5
De vet du sjunger om Bianca Ingrosso i nya låten ”Profil”.

Sjunger om kändisarna

I musikvideon har de försett sig med rikliga mängder brun-utan-sol-kräm, Instagram-kändisarnas favorit bland sponsorprodukter, och sjunger om flera namngivna bloggare.

Refrängen peppras med bilder av kändisarna samtidigt som de sjunger:

”Jag vill bli en profil, gå röda mattan, bli fotad på gala som Andreas Wijk. Åka på resor med Bianca Ingrossos profilgäng. Bara ha vänner med följare, typ som Daniel Paris.”

I videon passerar också kändisar som som Oscar Zia, Samir & Viktor, Paow och Thomas Sekelius förbi på bild.

Hur tror ni att de reagerar på att ni sjunger om dem så här?

– Jag tror inte att de som är med i videon reagerar. Vi spelar ju folk som vill bli som dem, säger Christopher Martland.

– Vi känner dem, de är våra kompisar så det är lugnt, säger Johan Gunterberg.

”Vi är inte taskiga mot dem”

Ni tror inte att det kan uppfattas som att ni hånar dem?

– Nej, jag tycker inte att vi är taskiga mot just dem. Det är mer en hyllning. Det roliga är att så många vill bli som dem. Många sitter och tittar på Bianca Ingrossos gäng och vill bli som dem, det är snarare att uppmärksamma dem än att säga att de är dåliga, säger Johan Gunterberg.

De är inte rädda för att få kritik.

– Nej, vi gör en video där vi driver med ett fenomen. Däremot finns det ju läskiga saker med det som vi skojar om, säger Gunterberg.

– Det är ju skillnad på om man är artist eller jobbar med något och också har en Instagram-profil som man uppdaterar. Det måste vara jobbigt för dem som lever på att bara vara just en profil, säger han.

Hela musikvideon finns tillgänglig från och med idag på Youtube.

Publicerad:

LÄS VIDARE