Linda Lindorff

TV4:s påtryckning efter dumpningen på Arlanda: ”Kändes knäppt”

Brevskrivaren kom aldrig till kärleksresan – ”Bonde söker fru”-Simon: ”Som att ha fått en kniv i bröstet”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

”Bonde söker fru”-Simon dumpades på Arlanda.

Då pressade TV4 honom att ändå åka iväg på det som skulle ha blivit hans och brevskrivaren Fridas ”kärlekssemester”.

– Hade de inte tryckt på så hade jag nog åkt hem, säger han.

Han blev övergiven på flygplatsen.

Mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, från Öland skulle få åka till Rhodos på kärleksresa med brevskrivaren Frida, 21, men väl på Arlanda så dyker hon aldrig upp.

I onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” syns Simon upprepade gånger försöka nå Frida via telefon, men förgäves.

– Abonnenten du försöker nå kan inte ta ditt samtal just nu, hörs den automatiska rösten säga i mobiltelefonen.

Några veckor tidigare hade Frida lämnat gården på Öland.

– Frida åkte iväg ganska så snart efter sista valet och sa att hon behövde hem och hämta lite kläder. Ett par skor och stövlar lämnade hon kvar så jag tänkte att hon kommer väl, säger Simon i programmet.

Slutade svara

För Nöjesbladet berättar han:

– Vi hade kontakt. Vi sms:ade med varandra, men det jag reagerade på var att det var svårt att prata med henne. Hon sa att hon inte gillade att prata i telefon, det tyckte jag var lite märkligt för man brukar väl ändå vilja prata med någon man tycker om.

Sms-kontakten sträckte sig fram fram till dagarna före Rhodos-resan. Men när Simon skrev att han var på väg till Stockholm dagen före avresa svarade Frida aldrig.

– Jag hade tänkt att det skulle bli en härlig kärleksresa det här, att det har blivit så här det känns ju inte så bra, det gör det inte. Det känns som ett svek, som att ha fått en kniv i bröstet, lite så känns det. Jag får väl åka på resa själv, säger han i programmet.

Uppmanades att resa ensam

För Nöjesbladet berättar Simon att även TV4:s produktion förgäves försökte nå Frida. Han hade ingen tanke på att åka till den grekiska paradisön ensam.

– Nej, åka iväg själv, det kände jag inte för, det var en kärleksresa, det fanns inte en tanke på att göra det, säger han.

Men i programmet reser han ändå till Rhodos.

– Det var mycket snack med produktionen. Jag sa att jag kan väl lika gärna åka hem, varför åka till en fritt främmande ö, där jag inte kände nån, men de tyckte att jag skulle åka. Det kändes helt knäppt. Men jag hade ju ändå tagit ledigt från gården så det blev mer för att göra färdigt själva programmet. Hade de inte tryckt på så hade jag nog åkt hem, säger Simon.

För att Simon skulle slippa vara ensam flög TV4 in hans bästa kompis Per dagen efter.

– Nu när det blev som det blev så blev det en väldigt bra resa i alla fall. Det var fantastiskt och snällt av Per att släppa allt och komma, säger Simon.

TV4 svarar: Beslutet hans eget

TV4 betonar att det var Simons eget beslut att åka på resan ensam.

– Situationen som uppstod var såklart både svår och utsatt för Simon. Av den anledningen hade vi också många och långa diskussioner med honom om huruvida han faktiskt skulle åka eller inte. Beslutet var dock Simons eget och vi hade naturligtvis aldrig tvingat honom till något som han själv inte ville. Produktionen var oerhört måna om att han skulle få en så bra upplevelse som möjligt givet förutsättningarna och har hållit tät kontakt med honom även efter resan, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru” på TV4.

– Att Frida inte dök upp var en chock för oss alla och något som aldrig tidigare har hänt i Bonde söker frus historia. Inför resan har produktionen varje säsong kontakt med både bönder och brevskrivare. Det hade man även i år och trots att kontakten mellan Simon och Frida var sporadisk fanns ingen anledning att tro att Frida inte skulle dyka upp. Hon bekräftade till exempel resan genom att skicka in en kopia på sitt pass. 

Simon har inte haft någon kontakt med Frida alls sedan innan Rhodos-resan.

– Nej, det enda jag fick höra från produktionen var att Frida hade skrivit till dem att hon varken ville ha något med med mig eller produktionen att göra. Sen har jag inte hört något mer, säger Simon.

– Jag försökte ta kontakt när programmet började sändas. Tänkte kolla läget och se om man kunde få nåt svar, men jag har inte hört nånting.

Hur känns det att hon plötsligt bara försvann?

– Då så kändes det ju fruktansvärt. Jag var så jäkla nedkärad i henne så man kände sig lite övergiven. Man förstod inte varför. Om man nu har tappat känslor för nån eller inte riktigt kände likadant så kunde man ju ändå ha sagt det, men hon valde den fega vägen att bara smita från alltihop.

Är du arg på henne?

– Nej, det hjälper inte att vara arg på nån om den inte förstår vad den har gjort. Jag tror bara Frida behöver växa till sig och ta ansvar och inte fly från saker när det börjar bli jobbigt.

Lindorff: ”Brutalaste dumpning jag varit med om”

Vad skulle du vilja säga till henne om du träffade henne nu?

– Det finns inte så mycket att säga. Jag tror att det bästa är att bara låta det vara som det är. Det blir som att riva upp gamla sår.

Är det för sent helt enkelt?

– Ja, det är för sent.

Nu är han tacksam för det stöd han fått från sin familj, vänner och tv-tittare.

– Jag har redan fått de som har hört av sig och stöttar mig. Det värmer, varje liten fin kommentar och meddelande man får av alla.

Programledaren Linda Lindorff har tidigare berättat för Nöjesbladet om hur en av årets bönder skulle komma att få sitt hjärta krossat i årets säsong:

– Det är den brutalaste dumpning jag varit med om i hela mitt liv, sa hon då.

– Jag tycker att det var väldigt onödigt och respektlöst.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Efter brutala dumpningen – Simon Ohlsson har hittat kärleken på nytt

ÄMNEN I ARTIKELN

Linda Lindorff

Bonde söker fru

TV4

Rhodos