Märkliga missen i Love actually: ”Filmen förstörd”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Love actually” har blivit en klassiker på julen för många.

Men filmen innehåller ett fel.

En slipsmiss har fått flera tittare att reagera på sociala medier.

”Love actually” släpptes i november 2003 och har sedan dess blivit en klassisk julfilm för många.

En av nyckelscenerna är när den brittiske premiärministern David, spelad av Hugh Grant, möter teservitrisen Nathalie (Martine McCutcheon) för första gången. I stället för att fokusera på Nathalies generade ansikte och stammande kommentarer, har tittare lagt märke till en märklig detalj i den politikerns slips.

Slipsen är till en början marinblå och pryds av stora, vita prickar. Men när kameravinkeln förändras gör klädesplagget detsamma. Plötsligt har slipsen en annan blå nyans och små ljusblå prickar i stället. Och så skiftar Hugh Grant mellan de båda slipsarna i olika sekvenser av scenen.

Felet upptäcktes dock redan för ett par år sedan, då en twittrare besviket uppgav att filmen var förstörd för all framtid. Men nu har alltså slipsmissen blivit en snackis igen, skriver The Mirror.

Hugh Grant själv minns dock en helt annan detalj i filmen, och som han beskriver som helt ”olidlig”. Den populära scenen där han vickar på rumpan i takt till Pointer Sisters ”Jump (For my love)” är en scen han aldrig kommer glömma.

– Det var verkligen inte lätt för en 40-årig engelsman att göra så där klockan sju på morgonen, fullständigt nykter, säger han till Daily Mail.

Slipsmissen i ”Love actually”.
Foto: Youtube
Slipsmissen i ”Love actually”.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN