Stor ljusmanifestation för Josefin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hundratals personer samlades under lördagen i centrala Stockholm för att hedra sångerskan Josefin Nilsson som dog för tre år sedan.

Hon skulle ha fyllt 50 år på fredagen och samma dag släppte SVT en ny dokumentär om hennes liv.

Under manifestationen tändes ljus i hennes minne.

Josefin Nilsson dog den 29 februari 2016. I ett uttalande skrev familjen att hon avled till följd av ”ett förstorat hjärta, mycket dåliga värden, en plågad kropp i kombination med smärtstillande, receptutskriven medicin vars styrka och verkan hon missbedömde under en längre tid”.

I fredags skulle Ainbusk-sångerskan ha fyllt 50 år. Samma dag släpptes dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” på SVT Play.

1 av 2 | Foto: ANDREAS LUNDBERG
Josefin Nilsson.

Den nya dokumentären handlar både om Nilssons lysande karriär som artist och skådespelerska – och om vad som hände utanför strålkastarljuset.

Hundratals deltog i manifestation

I filmen berättar systern Marie Nilsson Lind, tillsammans med flera av Josefin Nilssons vänner och kollegor, om hur Josefin blev psykiskt och fysiskt misshandlad av sin dåvarande pojkvän under 90-talet.

Dokumentären fick stort genomslag och Nilssons historia berörde många. På lördagen anordnades en ljusmanifestation i hennes minne.

Hundratals personer samlades vid 18-tiden på Östermalm i Stockholm för att hedra Josefin Nilsson och för att protestera mot mäns våld mot kvinnor.

Publicerad:

LÄS VIDARE