Stassi Schroeder och Kristen Doute sparkas från ”Vanderpump rules”

Publicerad:
Uppdaterad:
Två medverkande i realityserien ”Vanderpump rules” har fått sparken, Kristen Doute (tvåa från vänster) och Stassi Schroeder (fyra från vänster).
Foto: EVAN AGOSTINI/AP
Två medverkande i realityserien ”Vanderpump rules” har fått sparken, Kristen Doute (tvåa från vänster) och Stassi Schroeder (fyra från vänster).

NÖJE

Stassi Schroeder och Kristen Doute sparkas från ”Vanderpump rules”.

Beskedet kommer efter att deras förra kollega i realityserien berättat att de polisanmälde henne för ett brott hon inte begick.

Dessutom sparkas två andra personer i serien på grund av tidigare rasistiska kommentarer.

Stassi Schroeder, 31, och Kristen Doute, 37, har varit med sedan starten 2013 i Bravos realitysuccé ”Vanderpump rules”, som även sänds i Sverige i bland annat TV3.

I ett uttalande till People bekräftar Bravo att de inte kommer att medverka framöver i serien.

Dessutom kommer två som medverkade förra säsongen, Max Boyens och Brett Caprioni, inte heller att få medverka i nästa säsong efter att gamla rasisitiska Twitterinlägg de skrivit uppmärksammades på nytt i vintras.

Ringde polisen på svart kollega

Faith Stowers, som tidigare medverkade i realityserien, berättade förra veckan om hur Stassi Schroeder och Kristen Doute 2018 såg en artikel om en svart kvinna som var efterlyst efter att ha rånat folk.

Foto: AP
Lisa Vanderpump har gett namn åt serien ”Vanderpump rules”.

Hon säger att de två ringde polisen för att få det att verka som att det var hon som begått brottet. Faith Stowers, som är en av få svarta personer som synts till i serien, säger att hon kände sig attackerad efter att det framkom att hon haft en affär med deras vän Jax Taylor, också han känd från serien.

Bett om ursäkt

Beskedet om att både Stassi Schroeder och Kristen Doute får sparken kommer dagar efter att de bett om ursäkt på Instagram för sitt beteende mot Faith Stowers.

”Även om det jag gjorde inte handlade om ras så är jag nu medveten om hur mitt privilegium gjorde mig blind inför verkligheten om polisens behandling av svarta och hur farliga mina handlingar kunde varit för henne”, skriver Kristen Doute.

Stassi Schroeder ber också om ursäkt på Instagram till Faith Stowers. Hon adresserar även sina tidigare okänsliga kommentarer om svarta som dykt upp igen senaste veckan och skriver att hon tar ansvar för det hon gjort och att hon ska göra bättre ifrån sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN