”Han var helt normal och glad”

Av: Cecilia Wugk

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSKAT. Tim ”Avicii” Bergling tillbringade sina sista dagar i livet med sitt kompisgäng i Muskat i Oman. En person som Aftonbladet varit i kontakt med träffade kompisgänget för två veckor sedan under en av deras dagsaktiviteter.

– Tim var helt normal och glad, vi hängde några kvällar, berättar han.

Aftonbladets Marcus Eriksson och Cecilia Wugk på plats i Oman.
Aftonbladets Marcus Eriksson och Cecilia Wugk på plats i Oman.

För Aftonbladet berättar personen, som inte vill medverka med sitt namn av respekt för de anhöriga, att han upplevde Tim och hans vänner som ett vanligt gäng på semesterresa. 

– De var här på semester, det var två veckor sedan vi sågs, säger han.

Enligt honom lämnade delar av gänget efter två veckor, medan Tim ”Avicii” Bergling valde att stanna kvar i Muscat tillsammans med några av vännerna. 

– Jag antar att han tyckte detta är en vacker plats att spendera tid på, säger han.

De sista veckorna spenderade Avicii och hans vänner bland annat på hotellet Muscat Resorts Hills. Av hotellpersonalen beskrivs han som vänlig och trevlig. Bland annat ställde han upp på selfies med gästerna och poserade leende på en bild tillsammans med hotellets DJ Maitrai.

”Vi kan bekräfta att Avicii besökte Muscat Hill Resort och under sin vistelse var han extremt vänlig mot all vår personal, som vem som helst av våra andra gäster. Avicii såg ut att må bra och verkade njuta av sin vistelse här. Vi är extremt ledsna över att tagit del av de senaste nyheterna, och vi vill uttrycka våra kondoleanser till hans familj, vänner och fans”.

1 av 6 | Foto: Marcus Ericsson
Muscat Hills Resort.

På en av de sista bilderna på stjärnan syns han skåla med sina vänner på en yacht i områden kring Muskat.

I fredags hittades Tim ”Avicii” Bergling död, 28 år gammal. Dödsorsaken är ännu okänd men polisen i Oman misstänker inget bakomliggande brott.

En minnespelning till Tim Berglings ära kommer att hållas på Muscat Hill Resort fredagen den 27 april.

Publicerad:

LÄS VIDARE