Anne Frank

Förlag stoppar bok om Anne Franks angivare

Av: 

TT

I den uppmärksammade boken "Så förråddes Anne Frank" ges en teori om vem som angav familjen Franks gömställe i Amsterdam. Arkivbild.
I den uppmärksammade boken "Så förråddes Anne Frank" ges en teori om vem som angav familjen Franks gömställe i Amsterdam. Arkivbild.

NÖJE

Det nederländska förlaget Ambo Anthos, som publicerat boken ”Så förråddes Anne Frank”, pausar tryckningen av en ny upplaga sedan frågor väckts kring hur författaren Rosemary Sullivan arbetat med research, skriver Reuters.

I ett internt mejl skriver förlaget att man borde ha intagit en ”mer kritisk hållning” till påståenden i boken, enligt BBC.

I boken, som ges ut även i svensk översättning, skildras hur den pensionerade FBI-utredaren Vince Pankoke kommit fram till att familjen kan ha blivit angiven av en medlem i det judiska råd som nazisterna tvingade att hjälpa till med deportationerna till koncentrationslägren.

Många har kritiserat boken, bland annat Anne Franks far Otto Franks stiftelse Anne Frank-fonden i Schweiz, som säger att den är ”full av misstag”.

En av utredarna som citeras i boken, Pieter van Twisk, säger till nederländska nyhetskanalen NOS att teorierna i boken har 85 procents sannolikhet och att han är förvånad att förlaget nu pausar tryckningen.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

De hittade kärleken – efter ”Gift vid första ögonkastet”

ÄMNEN I ARTIKELN

Anne Frank

Litteratur

Förintelsen