Länsteatern på Gotland arrangerar Minnesevenemang för Josefin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Ska vara en hyllning till Josefin och det hon stod för”

1 av 4
dog hastigt i hemmet I måndags förmiddag dog Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson helt oväntat. ”Hon somnade in i sin säng. Hon lade sig för att vila på förmiddagen och sedan vaknade hon inte”, säger kollegan Thomas Sundström.

Länsteatern på Gotland planerar en hyllning till Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson.

– Det ska vara en hyllning till Josefin och det hon stod för. Något med ett väldigt direkt tilltal tror jag och där hennes gärning speglas, säger Thomas Sundström, chef på Länsteatern på Gotland.

Länsteatern på Gotland planerar ett minnesarrangemang för Josefin Nilsson, skriver Hela Gotland. Ännu har inte planerna kommit särskilt långt – varken var, hur eller när är bestämt. Men teatern har bestämt sig för att på något sätt hylla den folkkäre artisten.

– Vi har fått förfrågningar om vi vill göra något för att hylla Josefin och det vill vi. Men jag har sagt att vi kommer att bestämma det tillsammans med familjen och låta deras agenda vara det som bestämmer när och var det ska arrangeras. Det finns ett väldigt behov av ett arrangemang av den sorten, det har vi förstått, säger Thomas Sundström chef för Länsteatern på Gotland.

Många vill delta i hyllning

Såväl privatpersoner som artister har hört av sig för att visa intresse i att delta i det planerade hyllningsarrangemanget.

– Artister har hört av sig på olika sätt, det har varit allt från att folk har hört av sig och sagt ”Det är fruktansvärt att det händer nu, när hon var på gång med nya grejer. Om ni ska göra något vill jag gärna vara med och bidra”. Sen är det också folk som hört av sig och bara frågat om vi ska göra något. Jag vill inte kommentera vilka jag har varit i kontakt med, säger Sundström.

”Hudlöshet och närhet”

Eventet har i alla fall Sundström tänkt sig ska vara på Gotland, dock förutspår han att Länsteaterns lokaler kommer att vara för små för eventet. Även om inget är klart i nuläget har Thomas ändå en vag vision över hur hyllningsevenemanget ska ta form.

– Det ska vara en hyllning till Josefin och det hon stod för. Som jag har sagt tidigare, hudlöshet och närhet. Något med ett väldigt direkt tilltal tror jag och där hennes gärning speglas, henne som artist, säger Sundström.

Publicerad:

LÄS VIDARE