Petra Marklund tillbaka – men aldrig mer ”Allsång på Skansen”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Petra Marklund blev mamma på nytt i höstas.

Nu är hon tillbaka efter mammaledigheten och tar med bebisen på inspelningen av ”Så mycket bättre”.

– Hon är nio månader och för mig så är jag inte där med henne att jag kan åka ifrån henne, säger Petra Marklund till Nöjesbladet.

Petra Marklund var relativt okänd här hemma i Sverige när hon för tio år sedan medverkade i den allra första säsongen av ”Så mycket bättre”.

– Ja, jag blev ju känd för den stora massan genom programmet så det har haft en enorm betydelse för min karriär, säger Marklund.

Då fick hon en monsterhit med sin tolkning av rapparen Petters låt ”Mikrofonkåt”. Nu är både Marklund och Petter tillbaka i jubileumssäsongen av succéprogrammet.

– Det är lite härligt på något sätt att vi får ses tio år senare. På samma plats där allt började på något sätt. Och det har ju hänt väldigt mycket på tio år. För oss båda. Det är lite nostalgiskt, säger hon.

”Nu ska jag bara njuta”

Var det självklart för dig att ställa upp igen?

– Nej, jag kände väl lite så här: ”Jaha, vad ska jag göra nu?”. Sen så tänkte jag på vad som träffar hjärtat den här gången och då kände jag att det är rätt, så det var bara att köra.

– Förra gången kände jag mig så oerfaren och var inte van vid tv. Jag kände inte heller de andra artisterna så bra. Det är skillnad denna gång. Nu ska jag bara njuta, säger artisten.

Petra Marklund har varit borta från rampljuset ett tag och på relativt kort tid fött två barn och artisten är fortfarande mammaledig. TV4 fick därför göra en speciallösning och ordna ett eget hus åt sångerskan så att hon kunde ha yngsta dottern med på inspelningen.

– Alltså, hon är nio månader och för mig så är jag inte där med henne att jag kan åka ifrån henne. Så jag ville ha med henne om det skulle funka för mig att vara med och det gick TV4 med på, det var inga konstigheter alls.

Efter det stora genombrottet i ”Så mycket bättre” har hon släppt flera album och även varit programledare för ”Allsång på Skansen”.

1 av 4 | Foto: PETER WIXTRÖM
Petra Marklund tillbaka på Gotland för att spela in ”Så mycket bättre” 2019.

Nu när du är tillbaka efter mammaledigheten – är det musik eller tv du satsar på?

– Jag har aldrig varit ute efter att göra tv och den här programledargrejen. Jag vill göra musik oavsett om det är en tolkning eller att jag skriver en ny låt så vill jag bidra musikaliskt.

Så om Sanna Nielsen tackar för sig så räcker du inte upp handen?

– (Skrattar) Nej, men ”Allsång på Skansen”. Nej det är inte något jag ska gå tillbaka till. För mig var det en jättehäftig förfrågan. Lever man ett liv så ska man bara köra, säger hon.

Kan hylla Lill-Babs

TV4 har tidigare bekräftat för Nöjesbladet att Freddie Wadling, Olle Ljungström och Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer hyllas under ”Så mycket bättre - andra sommaren”.

Du var med i samma säsong som ”Lill-Babs” – är det du som ska göra hyllningen till henne?

– Nej, men Gud (skratt) tror du att jag får svara på det eller? Du får grubbla vidare på den frågan, säger hon och skrattar.

”Så mycket bättre – andra sommaren” sänds i TV4 till hösten.

Publicerad:

LÄS VIDARE